NOGOMET

Pogledajte kako je Kaiser u polufinalu SP-a s preko 20 metara zabio najvećem golmanu u povijesti

Prvo Svjetsko prvenstvo na kojem je nastupio ipak nije uspio osvojiti. Bilo je to ono 1966. u Engleskoj, a 20-godišnji Franz već je tada bio stup njemačke obrane i veznog reda. No, ne samo to, već tada je pokazao ono po čemu će biti poznat, fantastičan osjećaj za dolazak iz drugog plana te nerijetko i postizanje pogodaka.

Takav je zabio u polufinalu tog prvenstva i to ne bilo kome nego Lavu Jašinu, čovjeku koji glasi za najvećeg vratara svih vremena. Jednu nakon kornera počišćenu loptu Kaiser je dohvatio na otprilike 25 metara. Krenuo u lijevo, oslobodio se sovjetskog igrača te opalio lijevom nogom. Lopta je završila u samom desnom kutu Jašinovog gola, koji je krenuo prema lopti, ali ju je na kraju uspio samo ispratiti pogledom.

Jedan od najpoznatijih pogodaka Franza Beckenbauera onaj je protiv SSSR-a u polufinalu Svjetskog prvenstva 1966. godine: https://youtu.be/NSQLnvQM120

Zapadna Njemačka otišla je u finale, a tamo je zaustavljena od domaćina, u onoj mitskoj utakmici koje je donijela pogodak Geoffa Hurtsa za kojeg se mnogi niti dan danas ne mogu složiti je li bio regularan ili ne.

Izvor: GOL.hr Foto: Profimedia