NOGOMET PRENESENO

PIŠU TALIJANI: Igor Tudor trener Juventusa!?

Jedanaest utakmica prije kraja prvenstva, Juventus je sve dalje od obrane naslova, a talijanski mediji nagađaju što će biti s Andreom Pirlom i tko su mogući nasljednici trenera koji u debitantskoj sezoni nije oduševio. Vremena još ima, no ukupni dojam sezone, osim trećeg mjesta, 10 bodova zaostatka iza vodećeg Intera, i ispadanja iz Lige prvaka, narušio je neočekivani 0:1 poraz od Beneventa usred Torina.

Ugledna La Repubblica donosi priču o krizi, mogućim nasljednicima i ulozi Igora Tudora.

“Pirlova pozicija na klupi nije više tako čvrsta kao prije nekoliko tjedana. Njegov rad se sada detaljno raščlanjuje, a vodstvo kluba od njega očekuje instantnu promjenu na više razina – od kvalitete igre, do odnosa s igračima. Dva mjeseca preostala do kraja sezone bit će iskorištena za duboku, širokopojasnu evaluaciju trenerovog učinka, a u obzir bi trebali biti uzeti i njegovo neiskustvo, teške okolnosti rada za vrijeme pandemije, ali i učestalost ‘rezultatskih ‘incidenata’, te greške koje je napravio bez obzira na cijeli kontekst sezone. U ovom trenutku, nema nikakvog scenarija njegovog naprasnog odlaska, osim ako se stvari odjednom dramatično ne pogoršaju”, piše ugledni talijanski dnevnik i navodi da će u tom slučaju rješenje, barem privremeno, biti Igor Tudor.

Hrvatski trener naprasno je napustio Hajduk na početku sezone, prihvatio ponudu života i stigao na Pirlov poziv u pomoć talijanskom divu. Sada je situacija malo drugačija …

“U slučaju takvog scenarija, rješenje u klubu bio bi Igor Tudor, jedini trener koji ima iskustvo suradnje s ostatkom stožera. Međutim, upitno je koliko bi to uopće bio faktor u situaciji kada su odnosi između Pirla, Baronia i Gagliardija na najnižoj točki od početka suradnje. Vidljivo je to i golim okom. Tijekom prvog dijela sezone, bilo je uobičajeno vidjeti Tudora da ustaje s klupe i daje upute igračima, dok u posljednje vrijeme to više uopće ne radi. Juventus zapravo trenutno nema plan B, ali postoji skraćena lista imena koja bi postala aktualna ako se uvidi da je promjena jedino rješenje. Na njoj su Gian Piero Gasperini, Simone Inzaghi i Luciano Spalletti. Dolazak nekog od svjetskih TOP trenera tipa Jürgena Kloppa i Pepa Guardiole je isključen, jer klub trenutno nema novca za dovođenje takvih trenerskih giganata. No, Pirlo i dalje ima svoju sudbinu u svojim rukama, za njega navija – Agnelli”.

Izvor SN Foto Giuseppe Maffia/AFP