NOGOMET

Pedesetak mladih nogometaša iz KA-županije u kadru za odigravanje selektivnih utakmica

Na igralištu Nogometnog kluba Mostanje ALL u karlovačkoj gradskoj četvrti Mostanje održani su selektivni treninzi za mlađe pionire i pionire rođene 2008. i 2007. godine. Odazvalo se 50-ak igrača u oba godišta iz klubova Nogometnog saveza Karlovačke županije (NSKŽ) koji su u kadru za odigravanje selektivnih utakmica sa susjednim županijama Središta Zagreb.

– Igračima je prezentiran plan i program rada za jesenski dio sezone te raspored međužupanijskih utakmica od strane instruktora – kaže Tomislav Kuzman, glavni tajnik NSKŽ.

Formiran je i predstavljen Stručni stožer selekcije NSKŽ koji čine treneri Krunoslav Kišpatić (NK Karlovac 1919), Franjo Puškarić (ŠD Ogulin), Tomislav Godek (NK Duga Resa 1929), Zvonimir Andrić (NK Mostanje ALL), Vito Vratarić (NK Ilovac) te Nino Turkalj (NK Draganić) kao trener vratara.

Naglašeno je da će se osim odigravanja redovnih utakmica županijskih selekcija održavati i selektivni treninzi s ciljem pripreme igrača za utakmice na međužupanijskoj razini, ali i boljeg uvida i uključivanja što većeg broja talentiranih igrača iz klubova NSKŽ u selektivni proces.

– Sljedeći trening selekcija NSKŽ za 2008. i 2007. godište održati će se već narednog tjedna kada je na rasporedu i prva utakmica s vršnjacima Sisačko-moslavačke županije. Selektivni program odvija se na razini Središta Zagreb kroz odigravanje utakmica vršnjaka Karlovačke, Sisačko-moslavačke, Zagrebačke, Krapinsko zagorske županije i grada Zagreba, a u organizaciji NSKŽ i Hrvatskog nogometnog saveza – zaključuje Kuzman.

Foto: Facebook