NOGOMET

ODLUKE HNS-a: Bruno Marić je novi predsjednik Sudačke komisije, a finale Kupa igrat će se u Gorici

HNS-ov Izvršni odbor je donio odluke vezane uz nekoliko vrućih tema u hrvatskom nogometu. Tako je, primjerice, Bruno Marić imenovan novim šefom Sudačke komisije.

Određen je i grad domaćin finala Hrvatskog nogometnog kupa za aktualnu sezonu. Bit će to Velika Gorica, usprkos Hajdukovu kandidiranju Poljuda. Podsjetimo, Splićani Kup na domaćem terenu nakon prva dva kola nisu igrali već pet godina…

Na sjednici su usvojeni Pravilnik o statusu trenera, Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o statusu igrača i registracijama, Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o licenciranju klubova, Pravilnik o izmjenama Pravilnika o radu Izvršnog odbora i njegovih tijela te Odluka o izmjenama i dopunama Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika”, priopćio je Savez na svojim službenim stranicama.

Imenovani su članovi Komisije nogometnih sudaca: Damir Batinić, Bruno Marić, Ivica Modrić, Vlado Svilokos, Edi Šunjić, Ante Vučemilović Šimunović ml. i Šime Vukić”, HNS piše u nastavku i naposljetku dodaje: “Za predsjednika Komisije imenovan je Bruno Marić, a za dopredsjednika Damir Batinić. Odluka stupa na snagu 1. lipnja 2021.”

“Izvršni odbor donio je odluku kako će utakmica finala Hrvatskog nogometnog kupa biti odigrana na stadionu HNK Gorica u Velikoj Gorici”, napomenuli su iz krovnog hrvatskog nogometnog tijela, a naposljetku otkrivaju sljedeće: “Donesena je odluka o donaciji Županijskom nogometnom savezu Sisačko-moslavačke županije za sanaciju štete prouzročene na nogometnoj infrastrukturi uslijed potresa.”

Također, valja spomenuti da je objavljeno kako će HNS od UEFA-e dobiti 20 milijuna kuna za razvoj četiri nova hibridna terena.

Dakle, kadrovske promjene su izvršene, a ostaje ih vidjeti u praksi…

Izvor: Telesport Foto: Patrik Maček/PIXSELL