NOGOMET

ODLUKA U MAKSIMIRU: Dinamo – Šerif večeras uživo na HRT-u

Dinamovi nogometaši od 21 sat na maksimirskom travnjaku dočekuju moldavski Šerif u uzvratu play-offa Lige prvaka. Nastojat će dohvatiti tri pogotka zaostatka iz prvoga ogleda u Tiraspolu. Prijenos je na Drugom programu HTV-a i našem portalu. Uvodna emisija počinje u 20.05 sati.

Silovito i napadački od prve minute, ali čvrsto i odgovorno u obrani. To je osnovni plan Dinamova trenera Damira Krznara čija momčad mora nadoknaditi tri gola zaostatka iz prvog ogleda. Statistika, međutim, sugerira da Šerif dulje od dvije godine nije primio tri gola u jednoj utakmici. S druge strane, još je u svježem sjećanju i Dinamovih povijesnih 3:0 protiv Tottenhama.

  • Ovo je specifična, posebna, jedinstvena utakmica. Svaka je za sebe tako da sve one statistike u neku ruku padaju u vodu. Osim toga, uvijek se volimo loviti za ‘zakon velikih brojeva’, jednom im se mora dogoditi. Bitno je da mi pokušamo svoje ciljeve i planove realizirati na najbolji način, a onda će se to pretvoriti u željeni rezultat. Ne zanemarujemo kvalitetu Sheriffa, vrlo su kompaktni u fazi obrane, opasni u napadu, sve su to pokazali prije tjedan dana. Na nama je limitirati njihove dobre strane, a iskoristiti pukotine u obrani. A tih pukotina ima – kazao je Damir Krznar, trener Dinama.

S druge strane, u Šerifu ističu da su zaboravili prvu utakmicu i u potpunosti su koncentrirani na uzvrat.

  • Jako smo se ozbiljno pripremili za utakmicu. Zaboravili smo rezultat iz prve utakmice. Pripremali smo se cijeli tjedan da izađemo na teren i odigramo dobar nogomet. Naravno, Dinamo je vrlo ozbiljna ekipa europskog nivoa – rekao je Jurij Vernidub, trener Šerifa, na konferenciji za novinare.

Izvor: HRT Sport / Ivana Lukačić Foto: Goran Stanzl / PIXSELL