NOGOMET

NOVI U UPRAVI DINAMA: Karlovčanin Danijel Tomačić novi je član Uprave, a Zagrepčanin Darko Podnar je u Karlovac 1919 doveo investitore

„Poznajem ih obojicu. Podnar je prije dvije i pol godine doveo investitore u NK Karlovac 1919 koji i danas izvršavaju svoje obaveze, a Tomačić je u klubu bio član IO, te je i član Izvršnog odbora Županijskog nogometnog saveza. Radi se o odličnim sportskim djelatnicima. Biti član Uprave hrvatskog prvaka je kao da si u najvećoj tvrtki svijeta zato im je Dinamo velik izazov i priznanje. Vjerujem da su obojica sposobni za uloge koje su im dodijeljene i da će to u budućnosti dokazati.“, kaže Neven Šprajcer, predsjednik Nogometnog saveza Karlovačke županije.

Dinamo ima novu, četveročlanu Upravu. Ostala je Vlatka Peras, koja je došla u vrijeme kad je predsjednik bio Zlatko Canjuga, da bi 2005. postala voditeljica ureda Uprave kluba. Godinama je bila tajnica Zdravka Mamića, a posljednjih je godina bila predsjednica tročlane Uprave, uz Krešimira Antolića i Amru Peternel, te ona predstavlja kontinuitet upravljanja klubom, naravno uz 86-godišnjeg predsjednika kluba Mirka Barišića. Uz nju u Upravi su od nedavno Dario Šimić, Danijel Tomačić i Darko Podnar.

O Vlatki Peras puno se toga zna, još se više zna o Dariju Šimiću, nekadašnjem igraču Dinama i reprezentativcu. U Dinamu je 2010. završio i igračku karijeru nakon što je igrao u Interu, Milanu i Monacu. Sad kao novi član Uprave pred sobom ima nove izazove.

Darko Podnar rođeni je Zagrepčanin (1980.). Nikada nije skrivao da je veliki Dinamov navijač. U Dinamo je došao kao uspješan sportski djelatnik pri čemu se posebno ističe njegov rad u Istri 1961. Za njega smo dobili samo riječi hvale, pogotovo kad je riječ o radu u Istri 1961. Uostalom on je zajedno s gradonačelnikom Borisom Miletićem, doveo Španjolce koji su uložili u NK Istru 1961. Bio je vezan i uz NK Karlovac, njegova je tvrtka bila, ili je još uvijek, sponzor karlovačkog kluba.

Danijel Tomačić direktor je Lana grupe, jednog od vodećih Dinamovih sponzora. Rođen je 12. travnja 1979. u Karlovcu, a uz poslovnu pozadinu ima i bogato iskustvo u samom nogometu. Nakon igračke karijere bio je nogometni sudac, pa instruktor, delegat na utakmicama, povjerenik za suđenje, djelatnik Županijskog nogometnog saveza, član desetak različitih komisija, član Uprave NK Karlovac 1919.

  • Velika je čast i iznimno zadovoljstvo raditi u tako velikom klubu. Posebni je osjećaj kad uspijete spojiti poslovni i nogometni svijet, a kad pritom napravite značajan sportski i financijski rezultat, to znači napredovanje u svakom smislu. Veliki je izazov uopće i uhvatiti se tako ozbiljnog i odgovornog posla kakav je u Dinamu, a sve ostalo je nadogradnja, implementiranje ideja, planiranje, odlučivanje, korekcije, odgovornost, lojalnost i, naravno, ljubav … – kazao je Tomačić čiji je stric Josip bio ratni zapovjednik 110. karlovačke brigade.

Objasnio je i što će biti djelokrug njegova rada:

  • U Upravi ću participirati u odlučivanju o temama za koje nisam izravno zadužen, ali i uže određena područja što ponajprije uključuje cijelu stadionsku infrastrukturu, članstvo, sigurnost, prodaju ulaznica …

Izvor: GNK Dinamo