NOGOMET

NOGOMETNI VIKEND: Turniri, prijateljske utakmice i županijski nogometni kup

Ove subote u Gornjem Mekušju igra se tradicionalni turnir NK Vatrogasac, u naredna tri dana u Karlovcu u Dugoj Resi igra se „Čavlekov memorijal“, nogometaši Karlovca započeli s trening utakmicama, a izvučeni su i parovi 1. kola nogometnog kupa.

71. NK VATROGASAC: Sudjeluju županijski prvoligaši i drugoligaši
Ovaj vikend u Gornjem Mekušju igra se jeda od najdugovječnijih nogometnih turnira u Karlovcu, 71. po redu turnir NK Vatrogasac.

Turnir se igra na igralištu Sportskog centra ‘Vladimir Tvrdinić – Tvrdi’ u subotu s početkom u 17 sati. Sudjeluju po dva županijska prvoligaša i drugoligaša. U polufinalu se sastaju Vatrogasac – Dobra (Novigrad n/D) i Kupa – Draganić.

NK KARLOVAC 1919: Krenulo uigravanje
Nakon dva tjedna treniranja na „Čavleku“ plavo-bijeli su započeli s odigravanjem prijateljskih-trening utakmica. Prvi protivnik bio im je novi karlovački četvrtoligaš NK Ilovac koju su igrači trenera Igora Pamića dobili uvjerljivo s rezultatom 5:0. U subotu (10 sati) imaju drugu provjeru. Suprotstavit će im se juniorska momčad zagrebačkog Dinama.

ČAVLEKOV TURNIR: Zagrebački Dinamo brani naslov
Od nedjelje do srijede u Karlovcu i Dugoj Resi bit će održano 12. izdanje međunarodnog nogometnog turnira za mlade nogometaše (U-16) – Memorijala ‘Branko Čavlović Čavlek’. Nastupa 8 momčadi, a naslov prvaka brani zagrebački Dinamo.

Utakmice grupne faze turnira igrat će se na „Čavleku“ i na gradskom stadionu u Dugoj Resi, a završnica je u srijedu u Karlovcu na stadionu s desne obale Korane.

Skupina Korana su: Dinamo, Rijeka, Slaven Belupo (Koprivnica) i Hrvatska dijaspora.
Skupina Kupa: Karlovac 1919, Lokomotiva (Zagreb), Osijek i Željezničar (Sarajevo).

U nedjelju, prvog dana turnira, od 10 sati na „Čavleku“ igraju Rijeka – Hrvatska dijaspora, a u Dugoj Resi Osijek – Željezničar. Istog dana od 18.30 sati u Karlovcu igraju Lokomotiva – Karlovac 1919, a u Dugoj Resi Dinamo – Slaven Belupo.

Ponedjeljak, 31. srpnja
10:00 Karlovac 1919 – Željezničar (Karlovac)
10:00 Slaven Belupo – Hrvatska dijaspora (Duga Resa)
18:30 Dinamo – Rijeka (Karlovac)
18:30 Lokomotiva – Osijek (Duga Resa)

Utorak, 1. kolovoza
10:00 Rijeka – Slaven Belupo (Karlovac)
10:00 Osijek – Karlovac 1919 (Duga Resa)
18:30 Hrvatska dijaspora – Dinamo (Karlovac)
18:30 Željezničar – Lokomotiva (Duga Resa)

Srijeda, 2. kolovoza
18:00 Utakmica za 3. mjesto (Karlovac)
19:30 Finale turnira (Karlovac)

HRVATSKI NOGOMETNI KUP: Obavljen ždrijeb 1. kola
Odrađen je ždrijeb za 1. kolo Hrvatskog nogometnog kupa za područje Nogometnog saveza Karlovačke županije.

Utakmice 1. kola igraju se 19. i 20. kolovoza od 18 sati, a sastaju se: Krnjak – Slunj, Petrova gora – Cetingrad, Dobra (sv. Petar) – Josipdol, Oštarije – Plaški, Mladost – Barilović, Draganić – Dobra (Novigrad n/D), Croatia ’78 – Kupa, Frankopan – Tuškani i Mrežnica – Vrlovka.