NOGOMET

NK KORANA: Iz Ministarstva poljoprivrede očekuje donošenje rješenja po kojem će se isplatiti naknada za drvnu masu

TURANJ – Premješta se igralište NK Korane na Turnju. Projekt je to kojega provodi Grad Karlovac, te je osiguran novac za uklanjanje hrastove šume s budućeg nogometnog igrališta.

U tijeku je postupak izdvajanja iz šumsko-gospodarske osnove te parcele, a sve u okviru postupka darovanja nekretnine koju je Grad Karlovac pokrenuo pred Ministarstvom prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. Konačni obračun napravljen je u Hrvatskim šumama te proslijeđen je Ministarstvu poljoprivrede pa se očekuje skoro donošenje tog rješenja po kojem će se isplatiti naknada za drvnu masu. Tek nakon toga moći će se nastaviti postupak darovanja prema Nogometnom klubu Korani kako bi mogli započeti radovi na izgradnji novog nogometnog igrališta.

Radi se o zemljištu koje je preko puta bivšeg igrališta na Degojama te koje više nije pogodno u potrebnim dimenzijama zbog izgradnje sustava obrane od poplava.

U međuvremenu NK Turanj privremeno koristi igralište NK Radnik na Gazi i pomoćni teren na u Mekušanskom polju gdje im je privremeni dom.

Predviđen rok za dovršenje novog igrališta je konac 2022. godine.