NOGOMET

NK Karlovac 1919 pregovara s novim investitorima, Matija Štefančić ima podršku vodstva kluba

Održana je izvanredna Izborna Skupštine Nogometnog kluba Karlovac 1919 na kojoj je za predsjednika izabran dosadašnji Josip Ribar.

Cilj kluba prije dvije godine bio je ulazak u 3. HNL Središte. Taj je cilj ove godine ostvaren a sada je primaran cilj ostati u tom rangu. Start nije baš sjajan u pet utakmica isto toliko je poraza ali je ipak predsjednik Josip Ribar optimist:

– Ostat ćemo sigurno! Tražimo investitora koji će prepoznati naš projekt, uložiti sredstva i zajedno s nama na duže vrijeme raditi za budućnost kluba i karlovačkog nogometa a to je ulazak kluba u 2. Hrvatsku nogometnu ligu. S nekim investitorima pregovaramo i nadamo se pozitivnom završetku razgovora već idući tjedan – kazao je Ribar.

Klub se nada pomoći od investitora kojom bi ojačali igrački kadar, kažu, zaboravljajući da investitori ne ojačavaju igru već ulažu u promociju tamo gdje vide svoj marketinški interes a vide ga samo u dobrim rezultatima. Nažalost NK Karlovac 1919 zasad se time ne može pohvaliti. Na sreću jedini siguran investitor zasad im je proračun Grada Karlovca. Za nešto veće rezultate i ambicije trebalo bi bolje potegnuti i na travnjaku.

Optimistična je vijest što je financijska situacija kluba stabilna, nema dugovanja, na računu trenutno ima 142.202 kune.

Pomalo je bila neočekivana i čudna izjava trenera Matije Štefančića koji je rekao kako je iznenađen jakošću 3. HNL Središte jer bi on, kao prvi stručnjak i strateg kluba, trebao znati nešto više o momčadima s kojima će se njegova ekipa natjecati. No unatoč lošeg starta predsjednik kluba Josip Ribar je rekao da Štefančić i dalje ima povjerenje vodstva kluba.

Među 23 člana Skupštine od kojih je 8 novih izabran je novi Izvršni odbor. Pored predsjednika Ribara izabrani su: Perica Vucelić i Mario Marković (dopredsjednici), Daniel Tomačić, Dragan Turić, Oliver Joha, Matija Furač, Tomislav Kuzman i Bruno Furač. Za glavnog tajnika izabran je Stjepan Benčić. U Nadzorni odbor su izabrani Krešimir Raguž (predsjednik), Stjepan Benić i Ivica Kapučija.