NOGOMET

NK KARLOVAC 1919: Pamićev lobi je nadjačao. U subotu s klupe Igor Pamić vodi plavo-bijele protiv vodećeg Zagorca

Prošlo je 24 sata otkako nam je predsjednik NK Karlovac 1919 Matija Furač kazao kako je sjednica Izvršnog odbora kluba u tijeku obećavši nam da će se za dva sata javiti s priopćenjem i kluba.

Priopćenje još do sada nismo primili pa bi zaključiti mogli: „Obećanje ludom radovanje”. Ovo je slika odnosa kluba prema medijima. No, pitanje je i koliko uopće gosp’n predsjednik ima autoritet u klubu!?

Informacija o kojoj smo samo nagađali procurila je u javnost i bez službenog priopćenja iz kluba. Pamićev lobi je nadjačao, odluka je donesena ekspresno – Igor Pamić vraća se u grad Karlovac kao trener seniorske momčadi NK Karlovca 1919.

Naslutili smo da će tako biti a još jutros nam je rečeno da je to gotova stvar. Mi smo korektno do poslijepodne ipak pričekali to famozno priopćenje kad saznajemo da Pamić već vodi prvi trening nogometaša na travnjaku stadiona s desne obale Korane. U subotu, u derbiju 3. HNL Središte s klupe će voditi Karlovac protiv prvoplasiranog Zagorca iz Krapine.

Nema sumnje kako su Pamićeve trenerske kvalitete neupitne, kao što se pamte i neke druge Pamićeve aktivnosti koje baš i nisu dobro sjele karlovačkim poklonicima nogometa, ali i dijelu simpatizerima karlovačkog kluba.

Pamić je trener plavo-bijelih već bio četiri godine, od 2007. do 2011. Ondašnji i današnji Karlovac nije isti klub – NK Karlovac kojega je trenirao Pamić financijski je propao pa je (pre)imenovan u novi klub – NK Karlovac 1919. Iz potpune rezultatske anonimnosti, tavorenja u niželigaškim natjecanjima, doveo je klub do 1. HNL i 5. mjesta u prvoj sezoni. Kasnije ta karlovačka prvoligaška nogometna priča nije slavno završila, kao svojevremeno ni košarkaška.

Pamić je pet godina uspješno vodio i pulsku Istru. Potom je kratko bio trener NK Koper, vodio je Hrvatski dragovoljac, OFK Titograd – gdje se baš i nije proslavio, te u jesenskom dijelu prošle sezone GOŠK Gabelu u Premijer ligi BiH.

Foto: Glas Istre, G. Tomičić/RM