NOGOMET

NK KARLOVAC 1919: Ćuk obavio prozivku i najavio oštre pripreme u ritmu trening-utakmica!

Sreten Ćuk, unatoč (ne)običnog intervjua i dalje ostaje šef Stručnog stožera i trener seniorske momčadi kluba iz Mekušanskog polja.

Naime, Ćuk je na „Čavleku“ imao prozivku igrača, zapravo početak priprema za novu sezonu u kojoj se plavo-bijeli nadaju plasmanu u Drugu ligu. Prevedeno – očekuju borbu za vrh ljestvice i ako ih posluži nogometno znanje i pomazi sportska sreća Karlovac bi u sezoni 2022/2023 mogao imati drugoligaša.

– U zimskoj pauzi bumo vidli gde smo? – veli ambiciozni Zagrepčanec, trener plavo-bijele karlovačke momčadi.

Da bi ostvarili taj cilj neće biti dovoljno biti samo dobar na zelenom travnjaku. Za tako nešto postići trebati će još štošta drugoga porihtati. No najvažnije je da zasad NK Karlovac 1919 ima stabilnog inozemnog sponzora koji je nagradio klub za dobre igre u prošlom prvenstvu i malo više „odrešio kesu“ tako da će im mjesečna donacija odsad biti nešto veća. Samo da taj poticaj iskoriste racionalno za napredak momčadi.

No, vratimo se današnjom prvom dana treninga kojemu se odazvalo 30 igrača i koji će se do daljnjega odvijati na stadionu kraj Korane svakoga dana. Već u subotu igraju i prvu prijateljsku utakmicu na Rijeci sa drugoligaškom momčadi NK Orijenta. Potom u srijedu na „bolesni“ travnjak „Čavlekova“ stadiona dolazi druga momčad zagrebačkog Dinama, 24. srpnja igraju u Zagrebu s NK Jarunom. U planu su i susreti s nogometašima Duga Rese, Bjelovara, Vrapča, Lučkog, Segeste, Hrvatskog Dragovoljca …

Sreten Ćuk se ne šali, već od početka ide se „oštro i na prvu“!

Klub su napustili Kristijan Sušilović, Filip Soldo i Luka Basar.

– Pojačanja će sigurno biti. Uprava ima popis mojih želja i radi na tome – kaže Ćuk.

Foto: B. Obradović/HRK