NOGOMET

NASTAVAK PROSLAVE U BREŽANIMA: Veterani Frankopana pobijedili s 3:2 vršnjake iz ekipe Prijatelji kluba iz grada i županije

Nakon što su proteklog tjedna iz NK Frankopan u javnosti predstavili knjigu „NK Frankopan 1993. – 2023.“ o postojanja lokalnog nogometnog kluba, njegovom 30-godišnjem neprekidnom radu u samostalnoj Hrvatskoj.

Knjiga je nastala iz pera KAŠ-evog novinara Krešimira Perušića te donosi priču o „Frankopanima“ iz sela Brežana s desne obale rijeke Kupe u Karlovačkoj županiji. Obuhvaća cjelokupnu povijest od tri desetljeća tog kluba s posebnim naglaskom na natjecanja u lokalnim ligama čiji je sudionik od samoga početka.

Svečanost obilježavanja obljetnice kluba nastavljena je u subotu na nogometnom igralištu u Brežanima gdje se okupilo mnoštvo građana i prijatelja kluba, nogometnih fanova. Održano je i narodno veselje, a odigrana je i utakmica veterana, a sastali su se NK Frankopan i Prijatelji kluba iz grada i županije.

“Frankopani” – Vlado Jelkovac i Željko Grubač

Utakmica je završena pobjedom domaćina s rezultatom 3:2 a strijelci za Frankopan bili su Nikola Kusanić, Danijel Lokmer i Alen Cekurić, dok je strijelac oba gola za Prijatelje bio Josip Ribar.

VETERANI NK FRANKOPAN: Željko Grubač, Tihomir Britvec, Željko Blaž, Vlado Bukovac, Alen Cekurić, Vlado Grgić, Nikola Kusanić, Damir Kusanić, Danijel Lokmer, Denis Karas, Miroslav Mihalić, Ivan Ribar, Ivica Ribar, Ante Plivelić, Stjepan Špoljarić i Vlado Prpić. TRENERI: Josip Jelkovac, Bruno Grdina.

PRIJATELJI KLUBA IZ GRADA I ŽUPANIJE: Vlado Jelkovac, Ivica Horvat, Oliver Joha, Mihovil Bičanić, Josip Ribar, Stanko Polonio, Željko Grubiša , Tomislav Vukelić, Ivan Bažant, Željko Šančić, Zlatko Kuzman i Bernardo Pahor. TRENERI: Damir Mandić i Marin Svetić.

SUDAC: Goran Colnar.

Foto: NK Frankopan