NOGOMET

Na crikveničkom turniru mali plavo-bijeli nogometaši osvojili dva treća i jedno četvrto mjesto


Vojak, Beader Trajanovski, Plevel, Antičić i Kosić našli svoja mjesta i u dream team ekipama turnira svoga godišta, dok su uz tu nagradu Kosić i Antičić još ponijeli i titule najboljih vratara turnira u svojim godištima.

Karlovački plavo-bijeli nogometaši, polaznici Škole nogometa NK Karlovac 1919, s tri su godišta proteklog vikenda sudjelovali na međunarodnom turniru Crikvenica Cup 2020 u Crikvenici gdje su ostvarili veliki uspjeh zauzevši dva treća i jedno četvrto mjesto.

Najmlađi nogometaši (2012. godište) na putu do polufinala pobijedili su u skupini vršnjake Lovrana (4:1), Rijeke (2:1) i varaždinskog Lumena (2:1). U četvrtfinalu su s 4:0 svladali momčad Primorca da bi se u polufinalu ponovno susreli s Lumenom i ovog puta nakon 1:1 izgubili u raspucavanju s 9 metara. U utakmici za 3. mjesto ponestalo je snage pa su plavo-bijeli poraženi od još jedne momčadi Lumena te tako na kraju u potpunosti zasluženo zauzeli 4. mjesto.

NK Karlovac 1919 je nastupio u sastavu: Mioković, Živčić, Vinski, Sabljarić, Trgovčić, Žgela, Šantić, Glodić, Perinac i Vojak. Trener Karlo Joha.

Nešto stariji limači (2010.godište) suvereno su prošli grupu s tri uvjerljive pobjede: Turbinom (7:0), Sutlom Laduč (6:0) i ŠN Gorski Kotar (3:0). Jedini poraz zabilježili su protiv momčadi Rijeke (1:0). U četvrtfinalu ih je čekao ogled s Libertasom iz Dubrovnika kojeg su riješili u svoju korist pobjedom od 1:0. U polufinalu su igrali s onom istom NK Rijekom koja ih je porazila u grupi. Ovoga su puta karlovački mališani odigrali bez pogodaka u regularnom dijelu susreta pa su pobjednika odlučivali udarci s 9 metara. Riječani tu bili sretniji i spretniji te pobijedili. Ovakav scenarij nije pokolebao karlovačke mališane koji su stisnuli zube i odigrali vrlo dobru utakmicu za 3. mjesto pobjedivši Željezničar iz Slavonskog Broda s 2:0.

Za NK Karlovac 1919 nastupali su: Antičić, Čović, Beader Trajanovski, Vesić, Hipš, Podvorec, Brkljačić, Ružić, Šantić, Marinković, Simić, Šebrek, Bjelajac i Potlaček. Trener Zdravko Jakovac.

Najstariji nogometaši na ovom crikveničkom turniru (2009. godište) zbog odgoda par ekipa u grupi su odigrali samo dva meča i to s Rijekom i Sutlom Laduč. Obje utakmice okončali su pobjedom s identičnim rezultatom od 2:0. U četvrtfinalu s momčadi Halubjana izostali su pogoci pa se putnik u polufinale odlučivao udarcima s 9 metara u kojem su Karlovčani konačno bili koncentriraniji i plasirali se u polufinale. U ponovnom susretu s „nezgodnom“ Rijekom ponovili su rezultat iz četvrtfinala pa se opet došlo do izvođenja udaraca s 9 metara. Nažalost, niti ovog puta plavo-bijeli nisu imali sreće kao u prethodnom susretu tako da su mali Riječani slavili s 3:2. Idemo dalje – u ogledu za 3. mjesto sa suprotne strane karlovačke nogometaše čekao je još jedan bivši prvoligaš NK Varteks a plavo-bijeli kao da su se pretplatili na raspucavanja s 9 metara pa su nakon regularnih 1:1 ponovno pristupili izvođenju devetaraca. Konačno su Karlovčani slavili te s ukupnih 3:2 osvojili 3. mjesto.

Plavo-bijele boje NK Karlovca 1919 branili su: Kosić, Bjelivuk, Ogrešević, Fumić, Plevel, Grašić, Pavlaković, Turković, Milanković i Vodanović. Trenera Željka Stepića.

Valja napomenuti za kraj kako su Vojak, Beader Trajanovski, Plevel, Antičić i Kosić našli svoja mjesta i u dream team ekipama turnira svoga godišta, dok su uz tu nagradu Kosić i Antičić još ponijeli i titule najboljih vratara turnira u svojim godištima.

Foto: Facebook