NOGOMET

MORAJU VJEROVATI: Ivan Rakitić poslao poruku Dinamu uoči povijesnog sudara!

Susret između domaćeg Villarreala i Dinama započinje u 21 sat. Prijenos je na Arenasport 1.

Htjeli smo čuti od Ivana Rakitića kako gleda na izglede Dinama protiv Villarreala.

Dinamo? Prva utakmica u Maksimiru završila je 1:0 za Žutu podmornicu. – Dinamo sigurno ima šanse za prolaz. Sigurno je tako. Iako, za mene je Villarreal jedna od boljih ekipa u španjolskoj ligi. Posjeduju fantastične igrače i jasno je da hrvatskog prvaka čeka jako težak posao. Međutim, Dinamo je već dosad dokazao koliko je moćan i koliko može, ne mora se bojati nikoga. Uvjeren sam da će to biti vrlo interesantna utakmica. Villarreal nevjerojatno cijeni Dinamo i zato moramo računati da će se pripremiti na najbolji mogući način.

Što su najveće vrijednosti Villarreala? Kako bi zagrebački klub trebao igrati da ga pobijedi?
– Najveća je vrijednost njihova igra. Oni vole igrati nogomet, idu prema tome da vode ritam utakmice. Imaju fantastičnog igrača Gerarda Morena, koji čini razliku. U sjajnoj je formi, sposoban je biti ključan akter i riješiti mnoge susrete. Kad govorimo o najvažnijim ljudima Villarreala, tu je svakako i trener Unai Emery jer on je pokretač, diže ekipu, a svaku utakmicu pripremi gotovo savršeno. No, koliko je god jasno da će to biti za Dinamo zahtjevan dvoboj, uvjeren sam da ima kvalitetu napraviti jako puno.

Što bi mogli biti aduti Dinama?
– Dinamo ima jako puno aduta, no Villarreal iznimno poštuje hrvatskog prvaka i to treba imati u vidu. Neće biti lako ni jednima ni drugima, ali znam da se može dobiti Villarreal, da Dinamo to može. Mora vjerovati da može napraviti taj veliki iskorak i učiniti apsolutno sve na terenu da to uradi. U tom slučaju ja znam da će to moći – konstatirao je Rakitić, nije spominjao imena, a na kraju je dodao:

– Želim puno sreće Dinamo i uvjeren sam da će to biti dobro.

Izvor: SN Foto: C. Quicler/AFP