NOGOMET

KUP HRVATSKE: Ilovčani se prerano radovali, novigradska Dobra izbacila ih iz daljnjeg natjecanja

U zaostaloj utakmici osmine finala Kupa za područje Nogometnog saveza Karlovačke županije odigrana je u Novigradu na Dobri. Domaća Dobra je napravila pravo iznenađenje izbacivši iz daljnjeg natjecanja za Kup NK Ilovac pobijedivši rezultatom 5:2 (3:1).

NK Ilovac je u 10. minuti poveo sa 1:0 ali to je bio samo najava kako će favorizirani “kanarinci“ iz Novigrada na Dobri otići kao pobjednici. Na njihovu žalost, a na sreću domaćina, to ilovačko veselje nije dugo potrajalo jer su domaći do 45. minute postigli još čak tri gola pa se na odmor otišlo s velikih 3:1 za domaćina. U nastavku su igrači Dobre nastavili u istom ritmu pa je za 15-ak minuta bilo 5:1. Ilovac je do kraja postigao još jedan gol kako bi ublažili poraz na konačnih 5:2 za novigradsku Dobru koja je zaslužila pobjedu i plasman u daljnje natjecanje za Kup na području karlovačkog nogometnog saveza.

Podsjetimo da su četvrtfinale Kupa dosad izborili Duga Resa 1929, Cetingrad, Vatrogasac, Ogulin, Korana i sada Dobra (Novigrad). Mladost i Kupa igraju u srijedu 29. rujna u Rečici, a u Zvečaju bi se trebao još odigrati posljednji susret osmine finala Kupa između Mrežnice i Karlovca 1919.