NOGOMET PRENESENO

KRALJ “KRALJEVSKOG KLUBA“ Osam godina Modrićeve vlasti

Bio je 27. kolovoz 2012. Plavokosi maestro sa obitelji je prvi put pozirao u Realovom dresu na Bernabeuu. Osam godina kasnije broji 16 trofeja od kojih četiri Liga prvaka. Modrić i Real zajedno … Nogometno čudo – piše Danijel Vukušić, novinar 24 sata.

Prije točno osam godina Luka Modrić je nakon cjeloljetnog povuci-potegni napokon za 30 milijuna eura sa White Hart Lanea došetao na Santigao Bernabeu. Iz Tottenhama u Real Madrid. Plavokosi maestro sa obitelji je prvi put pozirao u Realovom dresu na Santiago Bernabeuu.

A Modrić i Real, to je jedna od najljepših nogometnih bajki ikad napisanih pa u stvarnost pretočenih. Modrićeve godine u Madridu odavno su postale i zauvijek će ostati: legenda. Legenda za sva vremena! Jer nakon osam godina Luka i Real zajedno broje – 16 trofeja. Četiri Lige prvaka, četiri klupska Svjetska prvenstva, tri europska Superkupa, dva španjolska naslova i Superkupa te jednu titulu osvajača španjolskog Kupa.

Real je najveći nogometni klub u povijesti i jedan od najvećih klubova u povijesti sporta uopće, a Luka Modrić je – jedan od najvećih igrača koje je taj tako silni Real Madrid uopće ikada imao! Pa se kraljevski klub, normalno, danas sjetio kraljevskog nogometaša kojega su navijači proglasili najlošijim pojačanjem sezone …

Daniel Levy od 2001. je predsjednik Tottenhama, a te 2012. godine pokušao je iscijediti zadnji euro iz Reala i lomiti zadnji živac Luke Modrića. Ali nogometni je čarobnjak udario kontru. Tj. štrajk. Nije htio trenirati, uzvraćao je Levyju s kojim je imao dogovor. Naravno, svi dogovori padaju u vodu kad se desetine milijuna upletu u priču no Luka je bio miran. Kad iza leđa imaš Real Madrid onda je nervoza bespotrebna.

Los Blancos su već imali Cristiana Ronalda, tri godine je CR7 kraljevao Kraljevskim klubom. Ali Lige prvaka počele su se nizati tek kada je Hrvat Modrić došao u Real, saživio sa novom stvarnošću i postao arhitekt igre koja je oduševljavala i donosila trofeje. Neke se visine mogu dotaknuti tek kad si među najvećima, a Luka je te madridske godine internalizirao kako samo oni posebni sportaši znaju pa na tim, novim temeljima, i Hrvatsku odveo do finala Svjetskog prvenstva.

Real je pokorio Europu i svijet, Hrvatska igrala finale, a Hrvat koji kreira Realovu igru dobio je Zlatnu loptu. Cijeli se svijet naklonio i priznao: Modrić je najbolji nogometaš svijeta. Najbolji … nogometaš … svijeta!

Više nema br. 19 na leđima nego ‘desetku’. Odavno je jedan od senatora i šefova svlačionice. Njegova se riječ u Realu sluša bespogovorno, njegova nogometna ideja i njegov nogometni genij nose Real na travnjaku.

Od 27. kolovoza 2012. Osam godina, 16 trofeja, četiri Lige prvaka. Luka Modrić i Real Madrid, zajedno… Nogometno čudo, povijest sporta, za sva vremena!

PRENOSIMO 24 sata FOTO NordPhoto/PIXSELL