NOGOMET

KOPAČKE O KLIN: Mario Mandžukić objavio kraj karijere, oprostio se dirljivim pismom

Član srebrne hrvatske reprezentacije iz Rusije Mario Mandžukić završio je igračku karijeru. Mandžo je zaključio veliku karijeru u kojoj je ostvario velike stvari i s reprezentacijom, ali i s klubovima u kojima je nastupao…

Velikoj karijeri stigao je kraj. Mario Mandžukić, nenadmašni borac koji je uvijek i protiv svakog ostavljao zadnji atom snage na travnjaku, rekao je kako je gotov, došlo je vrijeme za povlačenje, piše Sportnet.rtl.hr.

Kraj karijere objavio je emotivnim pismom, obraćanjem “malom Mariju” s početka karijere.


Dragi mali Mario,
dok obuvaš ove kopačke, svoje prve u životu, ne možeš ni zamisliti što ćeš sve ostvariti u nogometu. Zabijat ćeš golove na najvećim pozornicama i u dresovima najvećih klubova osvajati najveće trofeje. U dresu najvećeg ponosa, hrvatske reprezentacije, ispisat ćeš neke od najvažnijih trenutaka hrvatskog sporta.
Uspjet ćeš jer ćeš na svom putu imati puno ljudi koji će ti pomoći – suigrače s kojima ćeš se boriti, trenere od kojih ćeš učiti, navijače koji će te bodriti te obitelj, menadžera i prijatelje koji će uvijek biti uz tebe. Svima njima bit ćeš zauvijek zahvalan!
A prije svega, uspjet ćeš jer ćeš uvijek davati sve od sebe, i na kraju karijere, na to ćeš biti najviše ponosan. Za nogomet ćeš puno žrtvovati, ali znat ćeš da je bilo vrijedno zbog nevjerojatnih trenutaka koje si doživio.
Prepoznat ćeš pravi trenutak za završiti igračku karijeru, staviti ove kopačke u vitrinu i bit ćeš sretan što za ničime ne žališ. Nogomet će uvijek biti dio tvog života, ali veselit ćeš se novom poglavlju.
Uživaj!
Tvoj veliki Mario”


Mandžukić je dao sve od sebe i reprezentaciji i klubovima čiji je dres nosio. Osvajao je trofeje, zabijao važne golove, imao je karijeru kakvu je samo mogao poželjeti. Od Marsonije, Zagreba, Dinama, Wolfsburga, Bayerna, madridskog Atletica, Juventusa, Al Duhaila i u konačnici Milana.

Njegov doprinos u reprezentaciji bio je enorman, a to su shvatili i oni najžešći kritičari tek kada je završio reprezentativnu karijeru. Hrvatska i dan danas nema pravu zamjenu za Mandžukića i teško je reći kada će je uopće pronaći, piše Sportnet.

Hvala na svemu, na svim lijepim trenucima kojih je bilo puno više nego loših.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL