NOGOMET

IPAK SMJENA: Matija Štefančić nije „preživio“ seriju poraza i podršku predsjednika kluba

Podršku treba dati ali ona ima svoj početak i kraj. Nije da su novinari uvijek u pravu ali ovdje se pokazalo da je tako pa podršku predsjednika Karlovca treneru i nakon učestalih poraza, možemo smatrati i dijelom neiskustva.

Izvršni odbor NK Karlovac 1919 je na izvanrednoj sjednici u ponedjeljak, 21. rujna 2020., smijenio trenera prve momčadi Matiju Štefančića koji nije „preživio“ seriju poraza i na njegovo mjesto imenovao 57-godišnjeg Sretena Ćuka iz Zagreba koji će momčad preuzeti u utorak, 22. rujna. Njegov pomoćnik biti će Antonio Magdić, voditelj Škole nogometa NK Karlovac 1919.

SRETEN ĆUK

Radi se o iskusnom treneru i nogometnom dužnosniku koji, između ostaloga, dobro poznaje stanje u hrvatskom nogometu pa tako i u NK Karlovac 1919, što zasigurno može biti dobro za klub kojemu je cilj ostanak u 3. HNL Središte.

U vrijeme kad je Karlovac bio prvoligaš a Igor Pamić trener prve momčadi, Sreten Ćuk je bio voditelj Nogometne škole „Branko Čavlović Čavlek“. Radio je i kao glavni instruktor Hrvatskog nogometnog saveza a trenutno je glavni instruktor Nogometnog središta Zagreb. U trenerskoj karijeri bio je šef dinamove Nogometne škole a kratko vrijeme i trener druge momčadi zagrebačkog kluba. Vodio je neke prvoligaške momčadi, bio je i pomoćnik Branku Ivankoviću u iranskom Persepolisu.

JOSIP RIBAR

Na Izbornoj skupštini Kluba koja je održana prije nekoliko dana predsjednik Josip Ribar je bio izričit rekavši kako Štefančić ima punu podršku Izvršnog odbora, iako je vaš novinar u dva prethodna teksta pisao o mogućnosti da smjene Štefančića. Čak su i u publici jednom duhovito komentirali „nakon toliko poraza i Ćiro bi već bio smijenjen“. Štoviše, podršku treba dati ali ona ima svoj početak i kraj. Nije da su novinari uvijek u pravu ali ovdje se pokazalo da je tako pa podršku predsjednika Karlovca treneru i nakon učestalih poraza, možemo smatrati i dijelom neiskustva.

Matija Štefančić sigurno nije jedini krivac za loš start momčadi. Bilo je tu niz okolnosti na koje sam nije mogao utjecati. Uobičajeno je da prvi “ceh plati” trener. Štefančić je mlad trener za kojega sigurno ima mjesta u stručnom timu kluba s desne obale Korane.

Više informacija o smjeni dosadašnjeg trenera i imenovanjem novog stratega prve momčadi Karlovca 1919 koja je na startu prvenstva nanizala šest uzastopnih poraza biti će na današnjoj konferenciji za novinare koja će se održati u 16,30 sati u prostorijama kluba.

Foto: 100posto.hr