NOGOMET

INFANTINO o HNS-u i HRVATSKOJ: „Ova predivna zemlja je izvanredan primjer dobrog upravljanja“

FIFA-in predsjednik Gianni Infantino danas je u Parizu primio delegaciju Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s Marijanom Kustićem, a održan je sastanak tijekom kojeg su se dvije strane dotaknule raznih nogometnih tema.

Neke od njih bile su predstojeće Svjetsko prvenstvo, program FIFA Forward i uspješna organizacija turnira Vlatko Marković, prenosi HNS. Radi se o natjecanju mlađih kategorija koje se financira upravo iz sredstava navedenog programa.

Uglavnom, nakon svega toga, Infantinu su ispadali bomboni iz usta.

  • Hrvatski nogometni savez podržava napore koje FIFA ulaže u razvoj nogometa kroz procese koje je postavio predsjednik Gianni Infantino. Od njegovog izbora 2021. godine, nogomet u Hrvatskoj nastavio je rasti, od grassrootsa do plasmana na najveću scenu međunarodnog nogometa — FIFA Svjetsko prvenstvo — ova predivna zemlja i dalje je izvanredan primjer dobrog upravljanja, elitnog razvoja nogometa te stalnog napretka. Prije četiri godine, Hrvatska je ostvarila plasman u finale FIFA Svjetskog prvenstva. Još jednom želim čestitati svima u HNS-u na ovom iznimnom postignuću te se radujem ugostiti vas u Kataru u studenom na novom izdanju Svjetskog prvenstva.

Pokoju riječ svojemu kolegi uputio je i predsjednik Kustić.

  • Pod njegovim vodstvom, FIFA je napravila značajne korake naprijed, i čini puno kroz ulaganja u nogometni razvoj diljem svijeta. HNS uspješno koristi raspoložive fondove te smo razgovarali na koje još načine možemo raditi s Fifom kako bismo razvijali nogomet u Hrvatskoj. Konkretno, raduje nas podrška Fife kada govorimo o rješavanju pitanja nacionalnog trening kampa HNS-a. Bez obzira na određene izazove u Kataru, kojih smo svjesni i mi i FIFA, dijelimo uzbuđenje oko skorog početka Svjetskog prvenstva te smo uvjereni da nas čeka istinski nogometni spektakl. Ugodno je bilo čuti brojne komplimente na račun hrvatskog nogometa i reprezentacije, a naša je obveza nastaviti marljivo raditi i ulagati kako bismo daljnjim rezultatima opravdali ugled koji Hrvatska uživa u nogometnom svijetu.

Infantinu je povodom sastanka uručen i personalizirani dres hrvatske reprezentacije, a spomenut ćemo da su dio delegacije, osim Kustića, bili i prvi HNS-ov dopredsjednik Ante Vučemilović-Šimunović, izvršni direktor Tomislav Svetina, tehnički direktor Stipe Pletikosa i voditeljica odjela međunarodnih poslova i licenciranja Ivančica Sudac.

Izvor: Telegram/Telesport Foto: Guliver Image