NOGOMET

DRUGI SMO U SKUPINI: Modrić i Perišić odveli Hrvatsku u osminu finala

Hrvatska nogometna reprezentacija izborila je plasman u osminu finala EURO-a nakon što je u susretu 3. kola D skupine u Glasgowu pobijedila Škotsku sa 3-1. Golove za Hrvatsku zabili su Nikola Vlašić (17), Luka Modrić (62) i Ivan Perišić (77), dok je za Škotsku pogodio Callum McGregor (42).

Na tisuću navijača pratilo je utakmicu Škotska – Hrvatska diljem svih hrvatskih gradova, putem velikog ekrana, a u Karlovcu na Foginovom i u okolnim kafićima gradskih kvartova.

U jedan smo takav kafić zavirili. Boletus (ime je izvedeno iz latinskog izraza bōlētus ‘gljiva’) u gradskoj četvrti Grabrik mjesta u prvim redovima uz tv ekrane zauzeta su bila još najmanje dva sata prije početka prijenosa (na fotografiji). Navijači su ponosno pokazali svoja obilježja u iščekivanju odlučujućeg dvoboja za Vatrene, a i gazda je bio široke ruke podijelivši im navijačke majice Boletusa s hrvatskim obilježjima.

Inače, vlasnik kafića je nogometaš, Dino Jaković, koji je nedavno prestao s aktivnim bavljenjem nogometom te je zaslužio priznanje NSKŽ koje mu je dodijeljeno na nedavno održanom Danu županijskog nogometa.

Dakle, treslo se u Boletusu zbog nogometa, složno se bodrilo hrvatsku momčad te nestrpljenjem, ali optimistički, čekalo se hoće li Vatreni konačno pobijediti Škotsku koju do sada nikad nisu pobijedili. Na sreću to se je i dogodilo. Tko čeka taj dočeka!

Na koncu Hrvatska ide dalje kao druga jer je Engleska pobijedila Češku sa 1-0 golom Raheem Sterling (12) osvojivši prvo mjesto u skupini.