NOGOMET

Disciplinska komisija NSKŽ izrekla kazne vinovnicima nereda na pionirskoj utakmici Plaški – Mrežnica odigranoj nedavno u Plaškom

Ne pišemo o ovome da bi poticali „crnu kroniku“ u sportu već da se ovakve slične nemile situacije više nikad ne ponove, kod seniorskih momčadi, a pogotovo ne kod pionira. Naša je zajednička dužnost, s trenerima i dužnosnicima u klubovima i savezima, da na vrijeme skrenemo pažnju na činjenicu da smo svi ljudi kojima treba sporta i sreće kako bismo i s te strane naveli djecu, a još više roditelje, da upute djecu u sport. Stoga nam ovakve nemile scene ne trebaju.

Dakle, Županijski nogometni savez nije dugo čekao već je disciplinski sudac Bruno Furač brzo reagirao odredivši kazne odgovornima za incident na utakmici, a koje propisuje Disciplinski pravilnik HNS-a za taj uzrast i taj rang natjecanja. Mladi igrač Plaškog, koji je nakon utakmice s tribina utrčao u teren i fizički napao kapetana Mrežnice kažnjen je zabranom igranja 12 prvenstvenih ili kup utakmica. NK Plaški je zbog loše organizacije kažnjen novčanom kaznom u visini od tisuću kuna.

U NK Mrežnica pak nisu zadovoljni odlukom disciplinskog suca. Smatraju da izrečenim kaznama nije u potpunosti poslana poruka da nasilju nema mjesta na nogometnim terenima te klub ostaje pri svojoj ranijoj odluci da s mlađim kategorijama više neće putovati na utakmice u Plaški.

PODSJETNIK NA TAJ NEMILI DOGAĐAJ

Prava nesportska drama odvijala se na utakmici mladih nogometaša Mrežnice iz Zvečaja i Plaškog gdje su Mrežničani nakon prvenstvene utakmice pionira doživjeli prijetnje pa i fizički napad od domaćina u Plaškom. Incident se dogodio po ulasku u svlačionice. Domaći igrači su lupali po zidovima svlačionice gostujućih nogometaša i dobacivali im pogrdne riječi, počeli su skupljati kamenje i čekali da protivnička momčad izađe iz svlačionice … Djeca su se preplašila, plakala a napadnuti igrač odvezen je na hitnu gdje je ustanovljen lakši potres mozga. Uz pomoć policije pioniri Mrežnice izvukli su se na kraju iz te neugodne situacije.

Sve to skupa je vrlo neodgojeno a pogotovo je strašno što se radi o pionirima, početnicima u nogometu. Očevici tvrde da ovo nije prvi puta da su gostujuće ekipe imale neugodnosti u Plaškom. Uprava NK Mrežnice je nakon incidenta održala hitan sastanak i donijela odluku da s mlađim kategorijama više neće ići na utakmice u Plaški.