NOGOMET

Dinamov neslavni rekord Lige prvaka mogao bi biti srušen

Nakon što je kompletirano peto kolo Lige prvaka i već je poznat dobar dio klubova koji će nastupiti u osmini finala, na dnu poretka u dvije skupine dva kluba suočavaju se s negativnim rekordom.

U skupini A škotski Rangers je izgubio svih pet utakmica i ima gol-razliku 1:19 dok u skupini C češki prvak Viktoria Plzen ima također učinak 0-0-5, a gol-razlika im iznosi 3:20.Škoti su dakle na -18, a Česi na -16 i u posljednjem kolu bi mogli postaviti novi negativni rekord Lige prvaka koji zasad drži zagrebački Dinamo.

U sezoni 2011./2012. Modri su izgubili svih šest utakmica u skupini uz gol-razliku -19 (3:22) i moglo bi se dogoditi da ovaj neslavni rekord prepuste Rangersima ili Viktoriji. U posljednjem kolu grupne faze jedni i drugi bit će domaćini, Rangersi će ugostiti Ajax, a Viktoria Plzen Barcelonu. Jedni i drugi u nadi da mogu uzeti poneki bod ili barem izbjeći katastrofu, kako ne bi postali klub s najgorim učinkom u europskoj eliti.

Ukoliko se dogodi da Rangersi doma s dva razlike izgube od Ajaxa, tada bi skupinu završili s 0-0-6 i gol-razlikom -20, čime bi s “trona” svrgnuli Dinamo. S druge strane, Viktoria Plzen će strahovati od poraza od Viktorije s tri razlike, kako u konačnici ne bi imala učinak 0-0-6 i gol-razliku -20.

Izvor: Gol.hr Foto: The Sweeper