MIX

NISU GA ZABORAVILI: Prisjetili se prijatelja, suborca, obrtnika i sportaša Zvonimira-Zvonu Tomljanovića

Obrtnički kuglački klub Nada i Udruga pripadnika 110. brigade ZNG/HV na kuglani Doma oružanih snaga RH Zrinski od 2006. u spomen na Zvonimira Tomljanovića organiziraju Memorijalni kuglački turnir ‘Zvonimir Tomljanović’. Ideja o zajedničkoj organizaciji turnira potekla je iz zajedništva Udruge pripadnika 110. brigade i OBK Nada.

Zvonimir-Zvone Tomljanović je bio pripadnik 1. bojne 110. karlovačke brigade od 1991. do 1995. godine. Sudjelovao je u nizu ratnih operacija tijekom Domovinskog rata, jedan je od suosnivača Udruge pripadnika 110. brigade i njen prvi predsjednik.

– Ponosni smo na to što smo svjedoci vremena, svjedoci rata i poraća i rado se sjećamo Zvonka kao jednog od našeg suborca, hrabrih boraca i zapovjednika – kazao je Jurica Filipčić njegov prvi ratni zapovjednik.

Svoj radni vijek Tomljanović je proveo u građevinarstvu a neko vrijeme bio je direktor Obrtničke zadruge u Karlovcu.

U četvrtak 27. listopada 2022. njegovi najbliži i prijatelji okupili su se da bi se prisjetili Zvonimira-Zvonu Tomljanovića koji je u prerano 54. godini preminuo prije 17 godina. Na njegov grob na Katoličkom groblju na Dubovcu zapalili su lampion i položili cvijeće: sin Tomislav i brat Ante Tomljanović, suborci Josip Tomačić, Jurica Filipčić, Ivan Kolenc i Nikola Juraić te njegov kolega iz obrtništa Slavo Kunf.