NOGOMET

DINAMO – BALLKANI Odluka o europskom proljeću na Maksimiru

Danas (četvrtak) od 21 sat na Maksimiru Dinamo kreće u odlučujuću bitku za prolazak skupine Konferencijske lige. Protivnik u 6. kolu je Ballkani, koji Modrima može zagorčati život jedino ako i drugi put pobijedi hrvatskog prvaka, što bi bila prava senzacija.

  • Očekuje nas jako važna utakmica, ključna za naš prvi cilj, a to je da prezimimo u Europi. Htjeli smo odlučivati sami o sebi, to smo i dobili, tako da sutra očekujem da se maksimalno ozbiljno prezentiramo, da budemo taktički odgovorni, disciplinirani. Znam da nam paše i neriješeno, ali nemoguće je igrati na neriješeno, želimo ostvariti pobjedu pa ćemo se tako od prve minute postaviti i na terenu. Nadam se da ćemo uspjeti u svom cilju, a to je pobjeda i plasman dalje – rekao je Dinamov trener Sergej Jakirović.
  • Svjesni smo da je Dinamo snažna momčad, koja ima veliko europsko iskustvo. Vidjet ćamo na djelu kako će to izgledati. Mi smo spremni. Jasno nam je da nemamo što izgubiti – pa tko dobije. Svjesni smo kakav nas sutra dvoboj čeka. Znamo Dinamove vrijednosti, ali došli smo po pobjedu – kazao je Ballkanijev trener Ilir Daja koji je Dinamo uspio pobijediti s 2:0 u prvoj utakmici koja je odigrana u Prištini.

Dinamo ima šest bodova, dva više od Ballkanija i Astane, te ga pobjeda ili remi vode u 16-inu finala Konferencijske lige.

Izvor: Gol.hr