NOGOMET peJURAtivno

DAN POSLIJE: Slijedi spektakl nulte kategorije, Hrvatska će na stadionu imati daleko najveću podršku dosad

Zlatko Dalić objavio je video kako Vatreni pjesmom Moja domovina slave pobjedu nad Japanom. Pojedini novinari kazali su im nakon susreta: “Očekivali bismo veću euforiju kod vas“.

Nikola Vlašić na to je odgovorio:

  • Igračima koji su bili u finalu Svjetskog prvenstva ovaj plasman u četvrtfinale je normalna stvar zbog toga ne izgledaju euforični. Za sebe bih rekao da malo jesam u euforiji.

Po izjavama čovjek bi stekao dojam da se od svih najviše Zlatko Dalić zadovoljio četvrtfinalom. Od igrača ni naznake nema da su ispunili što su sanjali. Ne, oni žele više i vjerovat će u to dok god je sudbina u njihovim rukama. Nije ni izbornik ispucao motive, i on će učiniti sve da Vatreni protiv Brazila odigraju najbolju utakmicu i bude li moguće skinu skalp službeno prvog favorita, no ističe veličinu dometa kako u slučaju poraza ne bi zavladalo preveliko razočaranje.

Novinarima će sugerirati da ne propitkuju s kakvom su igrom i na koji način stigli među najboljih osim nego da slave to što su postigli. To je legitimno s njegove strane, ali nedostaje nam jedna velika hrvatska utakmica. U Rusiji smo ih imali s Argentinom i Engleskom, ovdje Vatreni nikoga nisu pobijedili osim Kanade. Brazilski skalp sve bi okrunio. Selecao ima ulogu favorita, oko toga nema spora, ali Hrvatska nije autsajder … Najviše nas brine koliko će biti energije za tu bitku, bude li je, ništa nije sigurno.

Fešta u hotelu Hilton nije potrajala, igračima su stigle supruge, djeca, djevojke, prijatelji, roditelji… Kako kome. Već u jedan sat većina je bila u sobama, mi novinari na nekim svojim lokacijama tek smo se u to doba zahuktavali. No, ovo nije generacija bećara i partijanera, vlada golem profesionalizam i posvećenost rezultatu. Za prolaz Japana počastili su se hambugerima, pomfritom, pizzama i pivom. Ništa ekskluzivno, ali oduševili su se jer ono što je zabranjeno mnogi najviše vole, a hamburgeri i pomfrit nisu hrana koja je preporučena sportašima. I nemaju je svakodnevno na meniju kuhara Tomice Đukića.

U utorak su prijepodne neki iskoristili za plažu, bilo je kupanja i skupljanja energije, većina je ostala u hotelu, pojedini su otišli na ručak s obitelji izvan njega. Umor je prisutan, a stiže Brazil. Protivnik koji traži najbolje i najviše. Mobiteli su se mnogima užarili jer pozivi za ulaznice sada su učestaliji nego u ijednom trenutku prije i tijekom Mundijala. Najavljeni su čarteri iz Zagreba kojih za Japan nije bilo. Brazil je spektakl nulte kategorije.

Hrvatska će na stadionu Education City imati jaču podršku, no Brazilci imaju još veću. Na tom zdanju Hrvatska je u ožujku na turniru igrala sa Slovenijom 1:1 i svladala Bugarsku 2:1. Nije bilo impresivno. No, ovo je nešto sasvim drugo …

Izvor: SN/Dražen Antolić Foto: Michael Zemanek/shutterstock