NOGOMET

3. HNL SREDIŠTE: „Lukavi“ Lukavac nadmudrio Igora Pamić

Prvenstvena utakmica 11. kola 3. Hrvatske nogometne lige Središte u Velikoj Gorici odigrana između domaće momčadi Lukavca i Karlovca završena je rezultatom 2:1 (2:0) za domaćina.

Strijelac za Lukavac bio je Karlo Althaller u 14. i 21. minuti, a jedini gol za Karlovac 1919 postigao Kristaj u 60. minuti.

Za Karlovac 1919 igrali su: Paus-Kunšt, Vratarić (od 46. Ribar), Zavalić (od 82. Bibić), Knezović, Bagarić (od 86. Mamić), Marinić, Prpić (od 46. Kristaj), Čakarić, Olmo, Oršolić i Mićunović (od 75. Siljan).

Nakon domaćih 3:3 sa Zagorcem iz Krapine i ovim novim porazom od „lukavog“ Lukavca u Velikoj Gorici novi trener Karlovca 1919 Igor Pamić, najavljivan i kao najuspješniji karlovački nogometni trener dosad, otkako je na klupi karlovačkih plavo-bijelih ima jedan neriješen rezultat i jedan poraz. Mali pomak je tek toliko što je plavo-bijela momčad u Velikoj Gorici postigla prvi ovosezonski gol u gostima. Zašto je onda smijenjen Sreten Ćuk kad novi trener nije donio željene promjene i bolji rezultat? Zasigurno da to ne zadovoljava velike ambicije koje su novi trener i predsjednik NK Karlovac 1919 Matija Furač iznijeli na konferenciji za novinare. Ali, prerano je još štošta prognozirati, no neminovno je da bez pojačanja Pamić neće moći ostvariti svoje zamisli – ‘ko to može platit?!

Karlovčani su deseti na ljestvici s 14 bodova i utakmicom manje, a u sljedećem kolu igraju na „Čavleku“ momčadi Lučkog.


  1. HNL SREDIŠTE: Nogometaši Duge Rese 1929 i NK Slunja upisali su nove poraze

U utakmicama 9. kola 4. Hrvatske nogometne lige Središte (skupina A) dugoreški nogometaši izgubili su su kod kuće s 2:1 od Španskog, a Slunjani s 5:0 u Humu na Sutli.

Duga Resa 1929 nastupila je u sljedećem sastavu: Mateša, Marinić, Halavanić, Topolnjak (od 74. Stanković), Belavić, Polović (od 67. Lesić), Mance (od 85. Legek), Matuzić, Popovački, Strgar i Valentić.

NK Slunj je igrao s ovim sastavom: Grdić, Vidoš, Paulić, Štefanac (od 51. Petrović), Zeko, Salopek, Suša, Radočaj, Bićanić, Jurčević i Wane.

Dugoreški nogometaši su na 13. mjestu na ljestvici 4. HNL Središte s 8. bodova, a Slunj je posljednji 16. s dva boda.

U sljedećem kolu Duga Resa 1929 igra u Svetoj Klari kod Poleta, a Slunj u Brezovici kod istoimenog domaćina.


Foto: R. Fajt/Kaportal