MIX

WRC CROATIA RALLY: Britanac Elfyn Evans pobjednik je trećeg izdanja, Željko Magličić zauzeo je 31. mjesto, treći je od hrvatskih vozača

Nakon Francuza Sebastiena Ogiera i Finca Kalle Rovanpere dobili smo i trećeg pobjednika Croatia Rallyja, a to je 34-godišnji Velšanin Evans. To je njegova šesta pobjeda u WRC karijeri, a posljednji je put slavio 2021. u Finskoj.

Nakon 20 brzinskih ispita raspoređenih na različitim terenima u 5 županija ukupne dužine od 301.26 kilometara, Evans je slavio s rezultatom 2:50:543. Velšanin je uoči nedjeljna posljednja četiri brzinska ispita imao 25.4 sekunde prednosti ispred Estonca Otta Tänaka u Ford Pumi Rally1. Na koncu je ta prednost iznosila 27 sekundi. Treći je bio Finac Esapekka Lappi Hyundai i20 N Rally1 s 58.6 sekundi zaostatka. Četvrti je bio Finac Kalle Rovanpera u Toyoti Yaris Rally1. Do hrvatskog relija vodeći u ukupnom poretku Svjetskog prvenstva Francuz Sebastien Ogier u Toyoti Yaris Rally1 na koncu je bio peti sa minutu i 28 sekundi sporijim vremenom.

Uz sve najveće reli zvijezde današnjice, nastupilo je 8 domaćih vozača – Martin Ravenščak, Marko Lončarić, Tomas Hrvatin, Željko Magličić, Slaven Šekuljica, Vjekoslav Čičko, Jan Pokos i Igor Mandić. Martin Ravenščak nastupio je u Rally 3 kategoriji, dok su ostali vozači vozili Rally4 i Rally 5 vozila. Od hrvatskih vozača najbolji je bio Tomas Hrvatin koji je osvojio 29. mjesto, Jan Pokos bio je 30., a vozač iz Karlovačke županije – Željko Magličić zauzeo je 31. mjesto, treći od hrvatskih vozača.

Ovogodišnji WRC Croatia Rally vožen u pet županija – Varaždinskoj, Krapinsko-zagorskoj, Zagrebačkoj, Primorsko-goranskoj, Karlovačkoj i Gradu Zagrebu. Umjesto brzinskog ispita Jaškovo – Mali Modruš Potok, vozio se brzinski ispit Ravna Gora – Skrad. U KA-županiji vozilo se u petak i subotu. U petak su brzinski ispiti bili Krašić-Vrškovac i Pećurkovo Brdo-Mrežnički Novaki, a u subotu Kostanjevac-Petruš Vrh i Vinski Vrh-Duga Resa.

Foto/HRK