BORILAČKI KICKBOXING

RINGOVNE DISCIPLINE: Leon Mušnjak osigurao nastup na Europskom prvenstvu u Istambulu

Hrvatsko prvenstvo u ringovnoj disciplini Low Kick za juniore i seniore održano je u Opatiji. KBK Tigar Karlovac nastupio je s dvojicom natjecatelja juniora – Leonom Mušnjakom i Matejom Medvedom, dok je treći prijavljeni Marko Lončar, morao odustati zbog viroze.

Leon Mušnjak je u kategoriji -71 kg osvojio 1. mjesto i zlatnu medalju. U 1. kolu bio je slobodan kao jedan od nositelja, a zatim je nanizao 3 pobjede (četvrtfinale 3-0, polufinale 3-0 Tehničkim nokautom, te finale 2-1).

  • Nakon zlatne medalje na Europskom kupu u Karlovcu u istoj kategoriji Leon je dokazao da je najbolji u Hrvatskoj. Ovom pobjedom je osigurao nastup na Europskom prvenstvu koje se održava u 9. mjesecu u Istambulu. – kaže Zoran Cicvara, Leonov trener.

Matej Medved je uz 1 pobjedu u četvrtfinalu (3-0) i jedan poraz u polufinalu (0-3) osvojio brončanu medalju u kategoriji -75 kg.

  • Pred nama je sada Europski kup u Ateni gdje putuje 14 naših članova; mlađi kadeti Ivano Anzić, Niko Vrbanić, Lucija Babić, Iva Vrbanić, Tena Smiljanić, stariji kadeti Leonarda Vrbanić, Ella Golac, Davyd Dryk, te juniori Mata Stepić, Jakov Joha, Leon Novogradac i Leon Arapović. Na Hrvatskom prvenstvu u Kick lightu za juniore koje se održava sredinom svibnja u Zaboku trebali bi nastupiti naš brojni tim od 15-ak juniora i izlaznih starijih kadeta Tigra.- dodaje Cicvara.