MIX VIJESTI IZ HOO

Vratili se prvi hrvatski osvajači medalja Matea Jelić i Toni Kanaet

Soba za uzvanike zagrebačke zračne luke „dr. Franjo Tuđman“ bila je pretijesna da primi sve koji su došli pozdraviti prve hrvatske osvajače medalja na OI Tokio 2020. Zlatnu Mateu Jelić i brončanog Tonija Kanaeta, ali i cijelu olimpijsku taekwondo reprezentaciju na čelu s fenomenalnim trenerom Tonijem Tomasom.

Uz izaslanike Predsjednika Republike, Hrvatskog sabora, Predsjednika Vlade, Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog taekwondo saveza i Grada Zagreba te medije, nekako su se u tu malu sobu ugurali i dijelovi njihovih obitelji i prijatelji. Nakon pozdravnih govora uzvanika i zahvale na briljantnoj prezentaciji sportskog znanja i umijeća, koje taekwondo svrstava u skupinu jednog od najuspješnijih hrvatskih sportova na Olimpijskim igrama, Matei Jelić, Toniju Kanaetu i njihovim trenerima, uručeni su posebno izrađeni zlatnici Hrvatskog olimpijskog odbora koji će ih trajno podsjećati ne veličanstveni uspjeh koji su ostvarili.

Vidno umorni, ali neizmjerno sretni i nasmijani jer su čini se, tek dolaskom u Hrvatsku postali svjesni rezultata koji su napravili i koliko su radosti donijeli svima u ovoj zemlji, napokon su bili na raspolaganju i medijima.

Matea Jelić:
– Trudim se uvijek okrenuti u pozitivnom smjeru, imam vjere da ću tako izdržati još dugo i da ću vam donijeti još puno medalja. Trener i ja jedva čekamo opet trenirati i mislim da nam ovo nije dosta. Ne želim ispasti nezahvalna, mi volimo ovaj sport, oboje, i zato smo skupa u tome i nadam se da ćemo ostati još dugo. Nisam sama došla do ovoga, došla sam sa svojim trenerom. U klubu nema nikakve mržnje, zavisti, nego samo ljubav, jedni drugima smo potpora. Ne mogu to opisati, samo sam zahvalna i to je to.

Toni Kanaet:
– Stvarno sam jako sretan, prva muška medalja, pokazali smo da i mi muški možemo nešto napraviti i da idemo u dobrom smjeru. Ovo nas je samo motiviralo da nastavimo dalje raditi još jače i nadam se da će na sljedećim Olimpijskim igrama biti još više medalja. Brzo je Pariz, ja tamo želim zlato i rekao sam Rusu da ću ga tamo pobijediti.

Naravno, bila je tu i prelijepa torta Hrvatskog olimpijskog odbora. Ali, osim što su je malo razrezali Matea i Toni, nitko je nije posebno kušao. Svi su samo čekali priliku da im stisnu ruku, zahvale i naprave neizbježni selfie. A pred Mateom, Tonijem, Kristinom Tomić, trenerima Tonijem Tomasom i Veljko Laurom, ali i Zagrepčaninom Ivanom Šapinom koji je imao svoju navijačku ekipu s posebnim majicama, tek je dan slavlja.

Veći dio ove sjajne ekipe nestrpljivo čekaju u TK Marjan, gradovima Splitu i Kninu. Nek’ se vesele, zaslužili su. I još jedanput, hvala im na svemu!

Press@hoo.hr