MIX ZAJEDNICE SPORTOVA

U SRIJEDU KOD ŠSD I NA KVAKI: I u mom gradu Vukovar svijetli!

Poštujući Vukovar, njegovu žrtvu i heroje, paljenjem svijeća svi zajedno iskažimo sjećanje na žrtve grada heroja“, poručuje predsjednik KŠZ Željko Šančić i sam dragovoljac Domovinskog rata.

Vukovar obilježava 30 godina od pada grada koji je postao simbol stradanja, ali i velikog herojstva. U njemu su živote izgubile tisuće ljudi, među njima i sportaši, koji su ga mjesecima branili od agresora.

Karlovačka športska zajednica poziva sve sportaše Grada Karlovca da se uoči 18. studenog, Dan sjećanja na žrtve Vukovara 1991. – 2021. godine, u srijedu 17. studenoga pridruže akciji “I u mom gradu Vukovar svijetli” paljenjem svijeća ispred Školske sportske dvorane (Trg 110. brigade Zbora narodne garde HV) u 17:30 sati.

PUŠTANJE LAMPUŠIĆA RIJEKOM KUPOM

Udruga HBMK, Hrvatski branitelji motoristi i ove godine u suradnji s OŠ Švarča tradicionalno provodi projekt sjećanje na žrtve Ovčare.

Prvi dio projekta je radionica izrade Lampušića a izvode ga učenici OŠ Švarča u suradnji s članovima Udruge, djelatnicima škole i roditeljima. Drugi dio projekta je puštanje Lampušića rijekom Kupom koje će se održati u srijedu 17. studenoga 2021. u 18:00 sati okupljanjem sudionika na prostoru ispred VK Korana – KVAKA. Paljenje lampica i puštanje planirano je za 19.00 sati.

  • Ovu aktivnost provodimo u suradnji s KPA Karlovac i Radio klubom Karlovac. Projekt su pomogli Drvoprerada Vrbanić iz Draganića i RIPS Salopek iz Karlovca. Kao i svih ovih godina pridržavati ćemo se svih mjera sigurnosti i preporuka Stožera – kaže Mario Škrtić, predsjednik HBMK.

Sportaši i rekreativci te članovi Uprave Kuglačkog kluba Željezničar priključuju se akciji za Vukovar paljenjem svijeća ispred kuglane na Drežniku, u srijedu 17. studenoga s početkom u 18:30 sati.