MIX VIJESTI IZ HOO

U sklopu 91. Mrduje humanitarna regata ‘Jedrite uz Rotary za Zakladu hrvatskih sportaša’

U suradnji s ACI-jem, JK Labud, Hrvatskim olimpijskim odborom, Hrvatskim klubom olimpijaca i Sportskim novostima, Rotary klub Zagreb Medvedgrad i Zaklada hrvatskih sportaša priređuju 1. listopada humanitarno jedriličarsko natjecanje u sklopu 91. izdanja Mrdujske regate.

Pod geslom ‘Jedrite uz Rotary za Zakladu hrvatskih sportaša’ na regatnom polju će se natjecati šest iznimno kompetitivnih ACI-jevih jedrilica tipa ClubSwan 36, čije će posade u ulozi skipera predvoditi naši proslavljeni olimpijci: Ivica Kostelić, Tonči Stipanović, Ivan Kljaković Gašpić, Šime i Mihovil Fantela te velika jedriličarska uzdanica za budućnost Palma Čargo. Njima u pratnji, na svakoj od jedrilica bit će po jedan vrhunski hrvatski sportaš ili sportašica, također olimpijci, a pristanak za sudjelovanje dali su veslač Tomislav Smoljanović, košarkašica Antonija Sandrić (djev. Mišura), taekwondašice Ana i Lucija Zaninović, gimnastičarka Christina Zwicker te karataši Ivan i Anđelo Kvesić.

Sva prikupljena novčana sredstva od humanitarne regate namijenjena su Zakladi hrvatskih sportaša koja pomaže sportašima, najčešće sportskim zaslužnicima koji su nakon aktivne karijere dospjeli u tešku materijalnu i životnu situaciju. Jedan od začetnika ovog projekta je sedmerostruki olimpijac Zoran Primorac, član Zaklade hrvatskih sportaša i Rotary kluba Zagreb Medvedgrad. Tijekom regate predstavnici sponzora imat će priliku jedriti skupa s proslavljenim hrvatskim sportašima, a neće izostati niti neformalna druženja s njima na Koktelu dobrodošlice koji će se održati u parku ljetnikovca Cindro u Strožancu (Podstrana) večer uoči regate, u petak 30. rujna, te kod proglašenja rezultata po završetku regate, u subotu 1. listopada.

Osim Sportskih novosti, humanitarnu regatu ‘Jedrite uz Rotary za Zakladu hrvatskih sportaša’ medijski će promovirati i Sportska televizija, a potporu će dati i sponzori: Amelicor/Klimaoprema, Europosredovanje, Hrvatska turistička zajednica, Hrvatski olimpijski odbor, OTP banka, Orbico i Viva.

HOO/Vinko Knežević Foto: JK Labud