MIX

TUŽNA VIJEST: Iznenada preminuo Ivan-Ico Žaja (1961.-2021.)

Tužna vijest za sve prijatelje, sportaše i Dubovčake stigla je u subotu navečer – iznenada u 60-oj godini preminuo je Ivan-Ico Žaja.

Bio je jedan je od petoro braće i sestara Žaja. Najstarija Marijana, pokojna Anica, Štefica i Mile bili su rukometaši Dubovca. Za razliku od sestara i braće Ivan je kratko vrijeme igrao rukomet ali se zato okušao u nogometu gdje je bio uspješan – prvo kao igrač a kasnije i trener.

U dva navrata je trenirao seniorske ekipe nogometaša Korane sa Turnja. Prije seniorske momčadi trenirao je mlade nogometaše istoga kluba gdje je nogometnu abecedu naučio mnoge igrače koji su kasnije odjenuli dres seniorske momčadi Korane, ali i drugih klubova Nogometnog saveza Karlovačke županije.

Do neočekivane i iznenadne smrti rekreacijski je igrao nogomet i rukomet s prijateljima iz ekipe Veterani Rukometnog kluba Dubovac gdje gotovo nikad nije redovite propuštao „haklove“ sa svojim prijateljima. Nije propuštao niti kvartovska druženja Dubovčaka 50+.

Njegov prerani odlazak veliki je gubitak i tuga za njegove najbliže, prijatelje, sportske prijatelje, ali i za autora ovoga teksta.