MIX

Travnjak je završen i izgleda bolji nego ikad, tartan staza za atletičare u funkciji do kraja lipnja

Rekonstrukcija atletske staze i borilišta na stadionu s desne obale Korane trebala bi najkasnije do kraja lipnja ove godine biti u funkciji. Radnici završavaju podlogu za postavljanje tartan staze a nakon toga će uslijediti iscrtavanje osam atletskih pruga, što moraju učiniti stručnjaci za atletske staze.

– Nogometni travnjak je završen i izgleda bolji nego ikad. Sve skupa se malo odužilo zbog niz okolnosti ali sam siguran da će atletičari, kao i nogometaši, na koncu biti zadovoljni atletskom stazom i novim travnjakom. Ostaje nam još poraditi na tome i da atletičari dobiju svoj krov na „Čavlekovom“ stadionu koji je i sagrađen kao atletsko-nogometni stadion da bi imali gdje spremiti rekvizite i opremu – rekao je predsjednik Karlovačke sportske zajednice Želimir Feitl prilikom posjete stadionu.

Atletska staza godinama nije u funkciji. Na njoj se nisu mogla održavati natjecanja, ali ni treninzi.

– Doći će i ti dani kad će se u Karlovcu opet moći gledati kvalitetna atletika među kojima će, nadam se, nastupiti i karlovački atletičari. Vjerujem da će obnovljena staza doprinijeti i napretku atletike u našem gradu koja nam je podarila dva olimpijca – dodao je Feitl.

Ukupni radovi vrijedni su oko 6,5 milijuna kuna. Grad Karlovac je osigurao 2,4 milijuna, a 3,5 milijuna kuna za uređenje staze osigurao je Središnji državni ured za sport, dok je 600 tisuća kuna je donacija Hrvatskog nogometnog saveza što je korišteno za uređenje travnjaka.