MIX VIJESTI IZ HOO

TOKIO 2020: Maratonka Matea Parlov Koštro otputovala #premasuncu

Slatko iščekivanje prije puta za OI Tokio 2020. završeno je za još jednu hrvatsku sportašicu. Rano jutros iz zagrebačke zračne luke „dr. Franjo Tuđman“, #premasuncu je otputovala maratonka Matea Parlov Koštro, zajedno sa svojim trenerom Slavkom Petrovićem.

Nakon visinskih priprema u Livignu (ITA) i St. Moritzu (SUI) te završnih u Zagrebu, da bi se priviknula na visoke temperature kakve je očekuju na olimpijskoj stazi Tokija, jedna od dvije hrvatske maratonke (druga je Bojana Bjeljac) krenula je prema ostvarenju svojih sportskih snova. Višestruka hrvatska prvakinja na srednjim i dugim stazama, Matea Parlov Koštro olimpijsku normu u maratonu ispunila je u Valenciji potkraj 2020. godine. Bio je to njezin treći maraton u životu, u kojem je postavila i osobni rekord od 2 sata 28 minuta i 52 sekunde, a koji joj je otvorio vrata olimpijskog raja.

Sjajno raspoložena, svjesna dobre forme i vjere u svoje mogućnosti, Matea Parlov Koštro, kojoj je uzor proslavljeni hrvatski boksač Mate Parlov, inače njezin rođak, imala je lijepu podršku klupskih prijatelja iz atletskog kluba “Svetice“. Također, rado je podijelila i neka svoja razmišljanja o utrci života koja je čeka u olimpijskom gradu.

Matea Parlov Koštro:
– Stvarno sam super spremna, jako sam uzbuđena, ali isto tako mislim da sam i hladne glave što se tiče utrke, tako da evo, stvarno jedva čekam. Ja sam u formi života, stvarno sam jako dobra. Nadam se da će nas vrijeme poslužiti, možda da dođe nekakva hladnija fronta, ne bi bilo loše. Mislim da će nam najviše problema stvarati visoka vlaga u zraku, ali ja ću dati 110 posto od sebe pa kako bude

Maraton za atletičarke na rasporedu je 7. kolovoza. Dakle, naša Matea ima dovoljno vremena da se adaptira na posebne vremenske uvjete koji je čekaju u Tokiju i otrči još jednu utrku života.

Press@hoo.hr