MIX

Svijet oplakuje smrt Maradone, evo kako su se oprostili Pele, Messi, Ronaldo, Luka …

Tužna vijest o smrti velikog Diega Maradone ekspresno se proširila svijetom i izazvala pravi šok. Navijači i istaknute sportske ličnosti diljem svijeta opraštaju se od ‘Malog zelenog’.

Gianni Infantino, predsjednik Fife: Ono što je Diego učinio za nogomet kako bi se svi zaljubili u ovaj prekrasan sport jedinstveno je. To je, poput njega, jednostavno neizmjerno. Diego zaslužuje našu vječnu zahvalnost za to.

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin: Duboko sam tužan otkad sam saznao za smrt Diega Maradone, jedne od najvećih i najznamenitijih figura u svjetskom nogometu. Proslavio se sa svojim genijem i karizmom.

Thomas Bach, predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora: Zbogom velikanu. Bio si uznemirena duša, ali oduševio si cijeli svijet svojim jedinstvenim nogometnim vještinama. Počivaj u miru.

Sepp Blatter, bivši predsjednik Fife: To je nestanak jednog od najboljih nogometaša našeg vremena. Obilježio je svjetsko prvenstvo u Meksiku.

Gary Lineker: Daleko najbolji igrač moje generacije i možda najveći svih vremena. Nakon blagoslovljenog, ali izmučenog života, nadamo se da napokon će naći utjehu u Božjim rukama.

Michel Platini: Nestaje naša prošlost. Jako sam tužan. Nostalgičan sam za jednim lijepim vremenom… Cruyff, Di Stefano, Puskas su otišli, puni sjajnih igrača koji su obilježili moju mladost. Diego je obilježio moj život.

SSC Napoli: Svi čekaju naše riječi. Ali kojim riječima možemo izraziti bol poput one koju osjećamo? Trenutno je vrijeme za suze, a kasnije će biti vrijeme za riječi.

Luka Modrić objavio je sljedeću fotografiju na svom Instagramu …

FC Barcelona: Hvala na svemu, Diego. Sućut zbog smrti Diega Armanda Maradone, igrača našeg kluba (1982-84) i ikone svjetskog nogometa. Počivaj u miru, Diego.

Cristiano Ronaldo: Danas se opraštam od prijatelja, a svijet se oprašta od vječnog genija. Jedan od najboljih svih vremena. Neusporediv mađioničar. Prerano odlazi, ali ostavlja neograničeno nasljeđe i prazninu koja se nikada neće popuniti.

Rafael Nadal: Danas se svijet sporta općenito, a posebno nogometa osjeća praznim. Maradona, jedan od najvećih sportaša u povijesti, preminuo je.

Gheorghe Hagi, bivši rumunjski reprezentativac, nadimka “Maradona s Karpata”: Ogroman šok za nogometni svijet i za čitav planet. Beskrajna tuga ispunila mi je dušu čim sam čuo ovu strašnu vijest. Takav ogroman genij koji je prerano otišao… počivaj u miru, Diego!

Kylian Mbappé: RIP Legendo. Zauvijek ćeš biti u povijesti nogometa. Hvala vam na svim užicima koje si pružio cijelom svijetu.

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola: Čovjek od radosti i zadovoljstva, a svojim ulaganjem u svjetski nogomet učinio je svjetski nogomet boljim.

Zinédine Zidane, trener Real Madrida: Ovo je ogroman gubitak za svijet općenito i za svijet nogometa.

André Villas-Boas, trener Marseillea: Volio bih da Fifa zauvijek zabrani nošenje dresa s brojem 10, za sve momčadi to bi bilo najbolje priznanje za najboljeg igrača u povijesti.

Silvio Berlusconi: Veliki šampion u životu i izvanredan protivnik na terenu. S Maradonom odlazi jedan od simbola nogometa. Jako me boli.

Foto/ JAVIER SORIANO