MIX ZAJEDNICE SPORTOVA

STUDENTSKI CENTAR – HZSN, Jura Ozmec: ‘Karlovac odiše toplinom i gostoprimstvom. Za nas je Karlovac mjesto broj jedan!’

Predsjednik Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN) Jura Ozmec uručio je županici Karlovačke županije Martini Furdek Hajdin i ravnatelju Studentskog centra Karlovac Željku Šančiću plaketu za suradnju s HZSN-om.

Riječ je o priznanjima koja se dodjeljuju sportskim novinarima, članovima HZSN u godini za koju se Priznanje dodjeljuje. Priznanje je moguće dodijeliti i nečlanovima HZSN, sportašima ili sportskim djelatnicima, odnosno osobama različitih djelatnosti vezanih uz sport ili unapređenje sporta i novinarstva, za pomoć u obavljanju posla sportskoga novinara.

Ravnatelj Studentskog centra Željko Šančić izrazio je zadovoljstvo nastavkom suradnje.

  • Naša suradnja traje već duže vrijeme i u samom početku nam je bilo važno stvoriti okružje u kojem se novinari dobro osjećaju. Najviše koristi trebali bi imati studenti, maturanti i sportaši koji su velikim dijelom i korisnici usluga Studentskog centra – kazao je ravnatelj SC Željko Šančić dodavši: – Moram reći da smo, glede hostelskog smještaja, 2023. godine imali u odnosu na prethodnu godinu povećanje od 20,22 posto ostvarenih prihoda po osnovu smještaja u Hostelu. A ove godine, u prva četiri mjeseca, vjerovali ili ne, to povećanje je 180 posto. Zasigurno da i suradnja s Hrvatskim zborom sportskih novinara i naši linkovi i objave, kada netko čita njihove vijesti, barem jednim dijelom, ako ne i u potpunosti, doprinose ovim dobrim pokazateljima – naglasio je Šančić.
  • Bili smo prije nekoliko godina na samom dnu po javnom ulaganju u sport. Danas iz proračuna županijskog izdvajamo 305 tisuća eura za sport, a ne tako davno izdvajalo se 120-150 tisuća eura. Riječ je o duplom povećanju i to nije mala stvar. Ulažemo u trenere, u igrače, u sportsku infrastrukturu u svim dijelovima Karlovačke županije – kazala je karlovačka županica.
  • Kapitalnim ulaganjima Karlovačke županije u sportsku infrastrukturu želja je da sva djeca na području županije imaju jednake uvjete za bavljenje sportom, a ne samo ona koja se nalaze u gradovima. Uspješno su realizirane dvije sportske dvorane, one u Kamanju i Netretiću, a spremni su projekti za izgradnju još osam sportskih dvorana. Prva je na redu ozaljska, dvodijelna dvorana te vanjsko igralište u Cetingradu – dodala je Martina Furdek Hajdin.

Na kraju je zahvalio predsjednik HZSN-a Jura Ozmec.

  • Ne postoji puno mjesta u Hrvatskoj u kojima su novinari dobrodošli. Sportski novinari možda i jesu, ali novinari baš ponekad i nisu. Ovo je jedno od takvih mjesta u kojima se novinar osjeća ugodno i ja osobno vrlo rado dolazim ovamo, i neki moji kolege vrlo rado ponekad dođu ovamo raditi, ali ne samo raditi. Tako da je Karlovac za nas mjesto broj jedan, grad broj jedan. Ono što je nama važno u HZSN-u je da u cijeloj Hrvatskoj imamo punktove, da imamo gradove, da imamo mjesta gdje možemo reći da smo dobrodošli, da možemo odraditi svoj posao i da, u konačnici, ako imamo i smještaj, onda je to za svakog novinara više nego jako dobro– kazao je Ozmec.