MIX

SPORTSKI VIKEND: U subotu i nedjelju sportska natjecanja na karlovačkim rijekama

Na Kupi veslačka regata, na Foginovom vaterpolo i škola plivanja, na sportskim borilištima prvi karlovački desetoboj, na ŠRC Korana starta biciklijada Četiri karlovačke rijeke. Bejzbolaši na igralištu Četiri rijeke igraju polufinalnu seriju prvenstva Hrvatske, a na stadionu uz Oranu održava se pojedinačno prvenstvo Hrvatske u atletici.

VESLANJE Tradicionalnom 70. Karlovačkom regatom VK Korana obilježit će 444. rođendan grada Karlovca. Regata će se održati u subotu, 8. srpnja 2023. godine na rijeci Kupi kod Veslačkog doma na Dubovcu, u Karlovcu.

  • 9.30 sati krštenje čamca
  • 10.00 sati početak regate

Bit će održano 20-ak utrka kao i 32. Memorijalna utrka ‘Bruno Cetinjanin’ u disciplini dvojca za juniore B. Nakon svake utrke pobjednicima će biti dodijeljene medalja, a na završetku regate pehar sveukupnom pobjedniku i pehar pobjedniku memorijalne utrke.

VATERPOLO Foginovo će ove subote biti u znaku vaterpola! Nakon prošlogodišnjeg izdanja turnira koje je po mnogima bilo najbolje do sada, organizatori iz Kluba spasilaca na vodama Karlovac najavljuju još veći vaterpolski spektakl za one željne sportskih avantura ili samo uživanja u vaterpolu na terenu ispod „cenera“.

Turnir će krenuti od 10 sati ujutro kada se obavi registracijska procedura momčadi, a za kvalitetno sudjelovanje ne postoji dobna granica.

ŠKOLA PLIVANJA Započela škola plivanja za plivaće, neplivače i za djecu s teškoćama u razvoju. Škole plivanja provodit će se sve do 11. kolovoza. Termini obje škole su utorkom i četvrtkom od 9 do 11 sati, ili dokle god bude zainteresiranih plivača i neplivača.

BICIKLIJADA U nedjelju se održava Pedalina tradicionalna biciklijada Karlovačke 4 rijeke – Memorijal ‘Želimira Grbića Grbe’

Start biciklijade je u 8 sati a kretat će se pravcem: ŠRC Korana – Logorište – Barilović – Siča – Petrunići – Generalski Stol – Lešće – Bosiljevo – Jarče Polje – Tomašnica – Jaškovo – Brodarci – Borlin – Karlovac – ŠRC Korana.

Ukupna dužina trase je 90 kilometara. Povratak je predviđen u 18 sati. Prijave za biciklijadu bit će istog dana na prostoru ŠRC Korana s početkom u 7.30 sati.

BEJZBOL Ovog vikenda u Karlovcu se razrješava polufinalna serija prvenstva Hrvatske. Nakon dva ogleda u Splitu omjer je 1-1, a treći susret naše Olimpije i splitske Nade igra se danas u 16 sati na igralištu u Grabriku. Četvrta utakmica igra se u subotu u 16 sati, a bude li potrebno odlučujuća peta na rasporedu je u nedjelju u 16 sati.

ATLETIKA Atletski klub Karlovac organizira u subotu i nedjelju, 8. i 9. srpnja (16.30 sati), na atletsko-nogometnom stadionu s desne obale Korane u Mekušanskom polju, pojedinačno prvenstvo Hrvatske u atletici za seniorke i seniore. Na prvenstvu mogu nastupiti atletičarke i atletičari koji imaju ispunjene no

DESETOBOJ Ako niste znali ovdje se radi o prvom karlovačkom desetoboju. Tijekom srpnja i kolovoza devetorka će se natjecati u raznim disciplinama: od trčanja i plivanja na kraće i dulje staze, biciklizma, tenisa, badmintona, vaterpola i košarke, biljara i pikada, pa sve do skokova u dalj, zgibova i trbušnjaka itd.

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=ww6NDikj1H4