MIX

SN OTKRIVAJU: Odlazak nije bio pripremljen, Rakitić je imao jedan uvjet koji se izborniku Daliću nije svidio!?

Zašto je Ivan Rakitić toliko puta otkazivao dolaske na okupljanja u proteklih godinu i pol i što je presudilo da upravo sada donese konačnu odluku? – piše Dražen Antolić, novinar SN.

Prema informacijama koje su doprle do nas, dva su glavna faktora: iz obiteljskih razloga sve teže su mu padali odlasci na reprezentativne akcije, a k tome, koliko god volio Hrvatsku, pogađalo ga je kontinuirano omalovažavanje njegove veličine i doprinosa. Ne u reprezentaciji, nego u hrvatskom nogometnom miljeu.

Razapet između obitelji te želje da i dalje nosi državni dres plesao je po žici, nekad bi se pojavio, češće ne bi, no htio je, to je sigurno, odigrati Euro 2021. godine. Iz toga su proizašle i kontradiktorne izjave, jednom je kazao kako nije odlučio hoće li i dalje biti reprezentativac i da o tome mora otvoreno porazgovarati s izbornikom Zlatkom Dalićem, što je rekao u ekskluzivnom intervjuu za SN, potom je govorio, bez da je do toga susreta njih dvojice došlo, kako će i dalje biti na raspolaganju dok ga izbornik bude trebao. No, sad je evidentno da je taj razgovor Rakitića i Dalića napokon obavljen, makar i telefonski, a epilog je – oproštaj!

‘Pa nije Modrić sam doveo Vatrene do srebra! Vrijeme će Raketu pozicionirati gdje mu je mjesto‘ O čemu su sve točno pričali nije nam poznato, no od ljudi bliskih Rakitiću dolaze signali kako je bio sklon odigrati još taj Euro, ne i Ligu nacija i kvalifikacije za sljedeće Svjetsko prvenstvo, a budući da to za izbornika nije idealna varijanta jer u tim susretima upravo stvara i uigrava ekipu za kontinentalnu smotru, u Ivanovoj glavi se iskristaliziralo rješenje kako je najbolje da se kompletno povuče. I prepusti šansu mlađima.

Ne znamo je li mu Dalić izravno kazao da se u reprezentaciji ne može igrati po izboru, kad bi kome odgovaralo, nego reprezentativac jesi ili nisi, ali evidentno je kako je Rakitić svjestan da to može biti jedino tako. I zato je prelomio.

Koliko se god ta odluka “kuhala“ i sazrijevala, očito je da oproštaj nije bio pripremljen jer da je baš ovog ponedjeljka htio objaviti kraj imao bi napisano i oproštajno pismo. Ne bi ga najavio za sljedeće dane. I ne bi isključio mobitel.

PRENOSIMO Sportske novosti FOTO Ante Čizmić/CROPIX