MIX ZAJEDNICE SPORTOVA

ODLUKA: Stožer civilne zaštite Karlovačke županije odlučio – gledatelji mogu u dvoranu uz određene mjere predostrožnosti

Organizatori utakmica na kojima se očekuje više od 100 sudionika obvezni su ih prijaviti nadležnoj službi civilne zaštite najkasnije 48 sati prije početka, te voditi pisanu evidenciju svih osoba koje su ušle u prostor. Dužni su osigurati sve higijenske uvjete propisane od strane HZJZ-a, razmak između gledatelja mora biti 1,5 do 2,0 metra. Preporučuje se da maksimalni broj gledatelja ne prelazi četvrtinu ukupnog kapaciteta gledališta.

Ovih dana je dosta nagađanja o tome mogu li gledatelji u sportske dvorane na utakmice klubova. Najviše to zanima karlovačke rukometaše i rukometašice kojima kreće nova prvenstvena sezona pa je iz HRK Karlovac takav upit proslijeđen na mjerodavno mjesto.

Nešto ranije je Hrvatski rukometni savez (HRS) donio odluku kojom ne zabranjuje gledateljima dolazak u dvorane na utakmice, prepustivši konačnu odluku o tome lokalnim stožerima civilne zaštite.

Kako nacionalni strukovni savez ne zabranjuje gledateljima povratak gledatelja u dvorane na utakmice rukometaša, bio je to znak Stožeru civilne zaštite Karlovačke županije koji je pozitivno odgovorio na upit iz kancelarije HRK Karlovac uz, dakako, određene mjere predostrožnosti.

Dakle, u subotu u ŠSD na utakmicu rukometaša sa Senjom (19 sati) i u nedjelju (18 sati) na utakmicu rukometašica sa Zametom gledateljima je dozvoljen ulazak.

Foto: Aktiviraj Karlovac