MIX

SAMO ZA NAJBOLJE: Zaklada Marina Čilića otvorila natječaj za treću generaciju stipendista

Treću godinu zaredom Naklada Marina Čilića stipendirat će darovite učenike, sportaše i glazbenike. Konkretno, raspisan je natječaj za po deset stipendija vrhunskim glazbenicima i iznimnim sportašima te za školu koja u svojim klupama krije buduće znanstvenike.

– Sretni smo što unatoč ovom izazovnom vremenu nastavljamo s našim projektom stipendija. Ove godine je djeci bilo posebno zahtjevno prilagoditi se na nove uvjete rada u školama, u sportskim klubovima te njihovim ostalim aktivnostima, tako da nam je jako drago da možemo biti jedna pozitivna priča u vremenu kada je dosta puno toga nesigurno. Vjerujemo da ćemo ponovno dobiti veliki broj prijava i upoznati nove mlade talente te barem nekima od njih pomoći da dosegnu svoje snove – ističe Čilić.

Prijave je potrebno poslati na e-mail adresu info@marincilicfoundation.com najkasnije do 8. studenoga u 18 sati.

Deset glazbenih stipendija, svaka u vrijednosti od 10.000 kuna, namijenjeno je učenicima osnovnih i srednjih glazbenih škola, deset stipendija, svaka u vrijednosti od 10.000 kuna, za mlade sportaše srednjoškolce koji moraju biti članovi nacionalne selekcije u individualnom olimpijskom sportu te jedna donacija školi u vrijednosti od 50.000,00 kn za obnovu laboratorija prirodnih predmeta (kemija, fizika, informatika, biologija) uz uvjet da škola ima jednog talentiranog učenika u predmetu za koji predlaže obnovu laboratorija te da se škola nalazi u nerazvijenim hrvatskim općinama. Prednost se daje kandidatima koji dolaze iz obitelji lošijeg imovnog stanja.

PRENOSIMO Večernji list PIŠE Anton Filić FOTO Matija Habljak/PIXSELL