MIX

OLIMPIJSKE IGRE: Tenisači u muškim parovima osigurali medalju

Ulaskom u polufinale Marina Čilića i Ivana Dodiga te Nikole Mektića i Mate Pavića Hrvatska ima osiguranu najmanje jednu brončanu medalju u muških parova na teniskom turniru.

Marin Čilić i Ivan Dodig plasirali su se u polufinale pobijedivši britanski par Andy Murray – Joe Salisbury s 4-6, 7-6 (2), 10-7 nakon dva sata i 15 minuta igre u Ariaki Centru. Hrvatski reprezentativci su nadoknadili prednost Britanaca od 6-4, 4-2 te sjajnom igrom u ‘tie-breaku’ drugog seta i odlučujućem super ‘tie-breaku’ došli do svog najboljeg rezultata na olimpijskim igrama i na korak do odličja. U polufinalu će u četvrtak, od 8 sati po srednjoeuropskom vremenu, igrati protiv novozelandskog para Michael Venus -Marcos Daniell.

Nekoliko sati poslije, Čiliću i Dodigu su se u polufinalu pridružili i prvi nositelji turnira muških parova Nikola Mektić i Mate Pavić, koji su sa 6-3, 6-3 nadigrali Japance Keija Nishikorija i Bena McLachlana. Za plasman u finale Mektić i Pavić će igrati protiv Amerikanaca Austina Krajiceka i Tennysa Sandgrena, a taj je dvoboj na rasporedu u četvrtak, kao drugi od 8 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Foto: Andrej Isaković/AFP