MIX VIJESTI IZ HOO

OLIMPIJSKE IGRE 2024: Olimpijski rukometni turnir na stadionu u Lilleu?

Još je preostalo nešto više od 1300 dana do početka Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine, a francuski organizatori bave se idejom da cijeli olimpijski rukometni turnir održe na stadionu u Lilleu, a ne u Parizu.

Prema zadnjim promjenama, koje još uvijek čekaju službenu potvrdu, rukometaši sele u sjeverozapadni grad Lille, a košarkaši će igrati u kultnoj dvorani Bercy, u kojoj su francuski rukometaši prije tri godine osvojili šesti naslov svjetskih prvaka, a Hrvatska poražena od Slovenije u borbi za broncu.

Višenamjenski nogometni stadion Pierre-Mauroy u Lilleu prvotno je trebao biti domaćin odbojkaškog olimpijskog turnira, ali su Francuzi zaključili da će im rukomet prodati najviše ulaznica. Stadion ‘Pierre-Mauroy’ pravo je tehnološko i arhitektonsko remek-djelo s dvije pokretne platforme ili razine. Tako se ispod gornje razine nalazi još jedan podzemni kat koji se može pretvoriti u dvoranu koja je već bila domaćin dvoboja teniskog Davis Cupa i Europskog košarkaškog prvenstva 2015. godine.

Prema navodima francuskih medija, sa selidbom na stadion u Lilleu pridobilo bi se 150 milijuna eura, ali se to ne bi uklapalo u obećanje organizatora da će 80 posto borilišta biti udaljeno najviše pola sata vožnje od Olimpijskog sela.

Izvor: HINA