MIX VIJESTI IZ HOO

OLIMP, 75. BROJ: Intervju s Družakom, sjećanje na Krešu Ćosića, legenda i nada iz Splita

Naslovnica 75. broja Olimpa pripala je državnom tajniku za šport Tomislavu Družaku, čiji se vrlo sadržajni intervju prostire na čak osam stranica. No, u kutku početne stranice iznimno je važan podsjetnik i na četvrt stoljeća otkako nas je prerano napustio legendarni Krešimir Ćosić. O njegovoj sportskoj i ljudskoj veličini svjedočanstvo donosi stalni Olimpov prilog Povijest hrvatskog športa.

I rubrika Olimpijske legende u znaku je „loptanja pod obručima“. Predstavljen je velikan iz najbolje hrvatske košarkaške reprezentacije novoga doba – Dino Rađa. Trofejnom sugrađaninu, sa zasluženim mjestom u prestižnoj košarkaškoj Kući slavnih, pridružio se u rubrici Olimpijske nade najbolji hrvatski mladi sportaš Franko Grgić. Čudesni splitski plivač pravo je osvježenje hrvatskog sporta, a s osiguranom olimpijskom normom u 17. godini života, ujedno je i jamstvo njegove buduće uspješnosti.

Plivanje u nešto drugačijoj inačici – sinkroniziranoj, predstavljeno je u rubrici koja se bavi nastankom modernog športa, a rubrika Znanost i šport donosi vrlo praktičnu „uputnicu za vježbanje“.

Na kraju 75. broja stalna je rubrika Od Olimpa do Olimpa, s obiljem podsjetnika na događaje iz tromjesečnog razdoblja. Među njima nije i tekst o oštećenjima Hrvatskog športskog muzeja (HŠM) tijekom zagrebačkog potresa s kraja ožujka ove godine. Zbog neprocjenjiva sportskog blaga u svome fundusu, tema o HŠM-u dobila je zaseban tretman i prostor u najnovijem Olimpu.

https://www.hoo.hr/images/dokumenti/izdavastvo/OLIMP/OLIMP-75-2020.pdf