MIX VIJESTI IZ HOO

Na 31. Međunarodnoj ljetnoj školi kineziologa HOA prezentirala program za sportske administratore

Na poziv organizatora Hrvatskog kineziološkog saveza, Hrvatska olimpijska akademija (HOA) predstavila je program za sportskog administratora na 31. Međunarodnoj ljetnoj školi kineziologa, na kojoj je prisustvovalo 350 polaznika, većinom profesora tjelesne i zdravstvene kulture, te tajnika nacionalnih i lokalnih sportskih saveza.

Zainteresiranim polaznicima program za sportskog administratora predstavio je ravnatelj Hrvatske olimpijske akademije Saša Ceraj. Također, u zajedništvu s predsjednikom i potpredsjednikom Hrvatskog kineziološkog saveza – prof. Goranom Lekom i Davorinom Babićem, ravnatelj HOA-e Saša Ceraj i Davorin Babić održali su predavanje „Olimpizam na djelu“ i predstavili stručni rad koji su tim povodom izradili te će biti objavljen u zborniku radova sa skupa. Treći projekt Hrvatske olimpijske akademija na ovom skupu bio je predstavljanje olimpijske radionice, putem koje su Saša Ceraj i Ana Popovčić prezentirali mogućnosti uključivanja ovog programa u škole te u rad profesora tjelesne i zdravstvene kulture.

  • Zahvaljujem organizatoru, Hrvatskom kineziološkom savezu, na pozivu na 31. Međunarodnu ljetnu školu kineziologa i čestitam na podizanju razine ovog već tradicionalnog stručnog skupa na međunarodnu razinu, što pokazuje novi smjer u razvoju struke. Hrvatska olimpijska akademija sudjelovala je s tri predavanja na ovom skupu. Svi su bili dobro posjećeni te nam je drago da i na taj način možemo zainteresirane upoznati s vrijednostima olimpizma i obrazovnim programima koje provodimo. – istaknuo je ravnatelj Hrvatske olimpijske akademije Saša Ceraj.

ODLUKOM DOMAĆINA OTKAZANO KOLOVOŠKO II. IZDANJE ANOC-OVIH SVJETSKIH IGARA NA PIJESKU NA BALIJU

Iz Svjetskog udruženja nacionalnih olimpijskih odbora (ANOC) u Hrvatski olimpijski odbor (HOO) stigla je informacija o otkazivanju II. Svjetskih igara na pijesku koje su se trebale održati od 5. do 12. kolovoza ove godine na Baliju (Indonezija).

Pismo su potpisali predsjednik i glavna tajnica ANOC-a – Robin Mitchell i Gunilla Lindberg:

“S velikom tugom obavještavamo vas da je lokalni Organizacijski odbor (LOC) Svjetskih igara na pijesku Bali 2023. danas službeno obavijestio ANOC da se povukao iz preuzete obveze domaćinstva 2. izdanja ANOC-ovih Svjetskih igara na pijesku i XXVII. ANOC-ove Opće skupštine, planiranih za kolovoz ove godine. Znamo da će ovo biti veliko iznenađenje i razočarenje, te se iskreno ispričavamo. I mi smo šokirani odlukom LOC-a, posebno s obzirom na to da smo bili u svakodnevnom kontaktu s njima, a LOC ni u jednom trenutku nije ukazao na bilo kakve veće probleme koji bi doveli do takvog ishoda. Kao i kod svakog višesportskog događaja, bilo je izazova u pripremama, ali LOC je ANOC-u dao apsolutna jamstva da će se pronaći rješenja i da će se Igre održati prema planu. Shvaćamo da je ova odluka donesena jer je tamošnja Vlada otkazala ispunjavanje svojih financijskih obveza, što je utjecalo na nemogućnost realizacije planiranih organizacijskih aktivnosti za Svjetske igre na pijesku. Pozivamo vas da otkažete svoja putovanja na Bali, a ANOC će vam pojedinačno nadoknaditi troškove za otkazivanje putovanja (prema ANOC-ovim pravilima). Znamo da ovo neće nadoknaditi razočaranje koje ćete osjećati i možemo se samo još jednom ispričati zbog neugodnosti izazvane ovom odlukom. U nadolazećim danima podijelit ćemo više detalja s vama, uključujući i planove za novu Opću skupštinu ANOC-a.
Hvala na razumijevanju.”