MIX VIJESTI IZ HOO

Kinezi simuliraju moguće uvjete i atmosferu na OI u Tokiju

Kako bi se što bolje pripremili za Olimpijske igre koje bi se trebale održati ovoga ljeta u Tokiju, Kinezi simuliraju uvjete i moguću atmosferu u Tokiju.

-Simuliranjem stvarnog natjecateljskog okruženja i dizajniranjem stvarnih natjecateljskih postupaka, sportaši će biti bolje pripremljeni za natjecanje pod visokim pritiskom – kazao je trener streličarstva Pan Minrui za novinsku agenciju Xinhuu.

Kina je na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. završila na trećem mjesto po broju osvojenih zlatnih medalja iza SAD i Velike Britanije, no u Tokiju želje više.

-Svi će sportaši također, trebati živjeti i natjecati se u strogom okruženju zbog pandemije, pa ako se mogu naviknuti na takvo okruženje, dobit će psihološku prednost na olimpijskoj areni – dodao je direktor Centra za upravljanje gimnastikom pri Kineskoj općoj upravi Miao Zhongyi.

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) nada se da će gledatelji moći prisustvovati igrama, ali sumnje i dalje postoje, posebno nakon što se Tokio u petak probudio u svom drugom izvanrednom stanju.

Izvor: HINA Foto: Philip Fong/AFP