MIX ZAJEDNICE SPORTOVA

Jubilarni izbor najboljih u sportu grada Ogulina: Pobjednici Ivan Karlo Ban, Barbara Žilić, tenisači i kuglačice

Športska zajednica Grada Ogulina odradila je izbor najboljih u sportu Grada Ogulina za 2020. godinu, no po prvi put najbolji nisu nagrađeni na svečanosti ogulinskog sporta zbog koronavirusa, već će se nagrade, pehari i plakete izabranima uručiti prvom prilikom kada to bude moguće. Zbog toga su najbolji pojedinci i udruge prvi puta objavljeni u specijalnoj emisiji Radio Ogulina u nedjelju, 31. siječnja, a u tiskanom izdanju dan kasnije, u prvom broju “Ogulinca”.

Kod sportaša, treću godinu za redom izabran je tenisač Ivan Karlo Ban, a kod sportašica, po prvi put je najbolja ogulinska kuglačica Barbara Žilić.

Isti izbor bio je i kod klubova, kod muških za najbolju momčad izabrani su tenisači Ogulina, a kod žena kuglačice Ogulina.

Nagrađeni su najbolji mladi sportaši: Dorian Salopek i Kaja Jerak (TK Ogulin), Mateo Benović (Kuglački klub Klek), Ema Sabljak (ŽKK Ogulin), Vito Srdarev (RK Ogulin) i Izabela Poljančić (Veslački klub Sabljaci).

Za trenera godine izabran je Miljan Vorkapić iz Košarkaškog kluba Ogulin, a za najboljeg sportskog djelatnika predsjednica Nogometnog kluba Dobra Davorka Luketić. Nagradu za životno djelo dobila je kuglačica Ana Karas koja neprekidno već više od 40 godina aktivno igra za ogulinske prvoligašice.

– Izbor najboljih u sportu grada Ogulina započeo je prije 40 godina, još 1981. godine, i od tada se kontinuirano provodi svake godine sve do danas, što znači da je ovo jubilarni 40. izbor najboljih. Organizira ga Športska zajednica Grada Ogulina – objašnjava KAŠ-ev ogulinski dopisnik Darko Pribanić, kroničar ogulinskog sporta i dodaje: – U ovom izboru najboljih, u godini kada većina klubova i sportaša nije mogla redovito nastupati niti završiti planirana pojedinačna i ekipna natjecanja, najbolji su bili iz jedina dva ogulinska kluba člana Prve hrvatske lige koji su odigrali sve nastupe u prošloj godini.

Izbor laureata sporta u gradu Đulina ponora za 2020. godinu obavile su članice Športske zajednice grada Ogulina (47), živući dobitnici Nagrada za životno djelo (18), članovi Izvršnog odbora ŠZGO (7) i mediji (3). Ukupno 75 glasača. Ispunjene glasačke listiće poslalo 58 od 75 glasača, što znači da je glasovalo 77 posto glasača. Prebrojavanje glasačkih listića izvršio je Izvršni odbor Športske zajednice.