MIX

JOŠ JEDNA MEDALJA ZA HRVATSKU: Tonči Stipanović osvojio srebro!

Hrvatski jedriličar Tonči Stipanović (35) osvojio je srebrno odličje u klasi Laser na olimpijskoj regati u Enoshimi i tako obrano srebro iz Rija 2016., a u plov za odličja je ušao kao treći.

Član splitskog Mornara je imao odličan start i do prvog okreta je bio srebrni, no potom je nakon okretanja plutače u jedrenju niz vjetar pao na četvrto mjesto, da bi u trećoj dionici uz vjetar ponovno došao među vodeće. U fantastičnom finišu Stipanović je ušao u cilj četvrti, pa je s ukupno 82 negativna boda osvojio srebro. Australac Matt Wearn je zlatni (53), a Norvežanin Hermann Thomasgaard (85) brončani.

Tonči Stipanović u karijeri ima svjetsko srebro i broncu, dok je na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine bio četvrti.

Poredak: 1. Matt Wearn (Australija) 53, 2. Tonči Stipanović (Hrvatska) 82, 3. Hermann Tomasgaard (Norveška) 85, 4. Kontides (Cipar) 88, 5. Bühl (Njemačka) 91, 6. Bernaz (Francuska) 92, 7. Ha (Južna Koreja) 98, 8. Scheidt (Brazil) 104, 9. Tapper (Finska) 109, 10. Meech (Novi Zeland) 109.

Ukupno je to sedma medalja za Hrvatsku u Tokiju poslije zlata Matee Jelić, Martin i Valent Sinković te Nikola Mektić i Mate Pavić, srebra Marina Čilića i Ivana Dodiga te bronce Tonija Kanaeta i Damira Martina.

Hrvatsko jedrenje pak slavi treću olimpijsku medalju u povijesti. Tonči ima dvije, a Šime Fantela i Igor Marenić osvojili su zlato u klasi 470.

Izvor: HINA Foto: FaH