MIX VIJESTI IZ HOO

HOO-u godišnja nagrada Sport Festa za projekt hrvatske kuće na Europskim igrama u Krakovu

Tijekom održavanja 7. izdanja prestižnog Sport Festa, sajamsko-konferencijske priredbe u Poreču, dodijeljene su i godišnje nagrade Sport Festa pod nazivom “Jump”.

U kategoriji sportskog turizma nagradu je dobio Hrvatski olimpijski odbor (HOO) za projekt Hrvatske kuće na Europskim igrama u Krakovu, iza kojeg stoji Ured za marketing HOO-a sa svojim partnerima. Voditelj i osnivač Sport Fest Alan Balen uručio je nagradu glavnom tajniku HOO-a Siniši Krajaču.

Podsjetimo, Hrvatsku kuću u Krakovu otvorio je predsjednik Europskih olimpijskih odbora (EOO) Spyros Capralos u društvu čelnika HOO-a Zlatka Mateše. Bila je to prva kuća jednog nacionalnog olimpijskog odbora na Europskim igrama, ubrzo su istovrsnu kuću otvorili i Talijani.

  • U Hrvatskoj kući u Krakovu tijekom Igara je predstavljena ponuda Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice grada Zagreba za poljsko tržište. HOO je u suradnji s dugogodišnjim partnerima organizirao ovaj događaj, jer to čini na svim ljetnim olimpijskim igrama, od Atene 2004., uz izuzetak da se prvi put prezentacija radila i na Europskim igrama. Poljska je vrlo zanimljivo emitivno tržište za hrvatski turizam i grad Zagreb, ali zanimljiva i za pojavljivanje naših proizvođača na tom tržištu jer radi se o državi s oko 40 milijuna stanovnika. Više od 40 turoperatora iz Poljske moglo se uvjeriti u sjajnu ponudu HOO-ovih partnera – Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednica grada Zagreba – evocirao je središnji događaj iz Hrvatske kuće u Krakovu direktor marketinga HOO-a Ranko Ćetković.

Hrvatski olimpijski odbor trenutačno radi na pripremi Hrvatske kuće koja će slične aktivnosti provoditi i za vrijeme Olimpijskih igara idućeg ljeta u Parizu.

HOO/Vinko Knežević Foto: Jozo Čabraja