MIX VIJESTI IZ HOO

Europski sportaši gosti Dubrovnika 2. listopada, Blanka Vlašić kandidatkinja za Komisiju sportaša EOO-a

Prvih dana listopada Dubrovnik je domaćin iznimno zanimljivom sportskom skupu. U subotu, 2. listopada, u hotelu Dubrovnik Palace održat će se 6. skupština europskih sportaša, na kojoj će se odlučivati i o sastavu nove Komisije sportaša EOO-a.

Za hrvatski sport je važan i podatak da će naša kandidatkinja za izbor u Komisiju sportaša EOO-a biti proslavljena atletska olimpijka i odnedavna predsjednica Komisije sportaša HOO-a Blanka Vlašić. Budući da Hrvatska ima pravo na dva službena predstavnika na skupštini sportaša, drugi naš predstavnik, uz Blanku Vlašić, bit će trofejni vaterpolist Maro Joković. Prilikom izbora predstavnika za skupštinu u Dubrovniku, članovi naše Komisije sportaša uvjerljivim su brojem glasova za drugog izaslanika izabrali Tina Srbića, no, zbog ranije preuzetih obveza, srebrni gimnastički olimpijac iz Tokija prepustio je tu ulogu iskusnom vaterpolskom kolegi.

U ulozi domaćina skupštine bit će predsjednik HOO-a i član Izvršnog odbora EOO-a Zlatko Mateša, a Ministarstvo turizma i sporta predstavljat će državni tajnik za sport Tomislav Družak. Na službenom otvorenju skupštinskog zasjedanja europskih sportaša nazočne sportašice i sportaše pozdravit će i vodeći dužnosnici EOO-a – predsjednik Spyros Capralos i glavni tajnik Raffaele Pagnozzi, kao i dvoje čelnih ljudi Komisija sportaša EOO-a i MOO-a – Gerd Kanter i Ema Terho.

Budući da je Hrvatska domaćin ove skupštine, predsjednik HOO-a Zlatko Mateša pozvao je u Dubrovnik i ostale članove Komisije sportaša HOO-a, a nazočnost su zasad potvrdili Vedrana Malec (skijaško trčanje) i Dino Belošević (kickboxing). Osim spomenutih, u sastavu Komisije sportaša HOO-a još su: Barbara Matić (judo), Božo Starčević (hrvanje), Snježana Pejčić (streljaštvo), Natko Zrnčić Dim (skijanje) i Ardena Bajlo (sportski ribolov na moru).

HOO/Vinko Knežević