MIX

DOKUMENTARAC: Večeras pretpremijera filma o našem svjetskom prvaku stolnotenisaču Antunu Tovi Stipančiću

Dokumentarni film “Tova, najbolja ruka, najlošiji lakat“ o jednom od najboljih stolnotenisača svijeta Dugorešaninu Antunu Tovi Stipančiću, pretpremijeru će imati u Dugoj Resi, u ponedjeljak 19. lipnja u 20:30 sati u kinu Duga Resa. Ulaz je slobodan.

Radi se o dokumentarnom filmu u trajanju od 52 minute scenarista i režisera prof. Damira Jelića, nekadašnjeg profesora na karlovačkoj gimnaziji, gradonačelnika i župana karlovačkog. Jelić je napisao i tekst naslovne pjesme filma.

“Tova – najbolja ruka, najlošiji lakat” prvi je dokumentarac o velikom Antunu Tovi Stipančiću, svjetskom prvaku u stolnom tenisu, rođenom Dugorešaninu, a za života je bio višestruki državni prvak, triput europski prvak, vicešampion svijeta te svjetski stolnoteniski prvak.

U izboru za sportaša 20. stoljeća Karlovačke županije Tova Stipančić je bio drugi s bodom manje od atletičarke Jelice Pavličić-Štefančić koja je pobijedila u tom izboru, održanom u 2000. godine organizaciji Karlovačke športske dvorane (KŠZ), u Gradskom kazalištu Zorin Dom u Karlovcu. Nagradu je tada bila preuzela Tovina supruga.

VIDEO: https://youtu.be/mhzu6izF0BY?t=58